מי אנחנו

אדריכלות - ועיצוב פנים
תחומי התמחות: אדריכלות , עיצוב פנים , הדמיות
קרא עוד צמצם

אלראזי טייבה

ביקורות על אג\'ווד חביב- אדריכלים

עדיין לא התקבלו ביקורות על אג\'ווד חביב- אדריכלים כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

שלום, אני מעונינת לשפץ את הבית , מעין "מתיחת פנים" . האם לפנות למעצב או אדריכל. ואם כדאי להקשר עם מעצב שעובד יחד עם קבלן?

בשביל  לקבל תוצאה טובה ויפה כדאי מאוד לפנות לאדריכל שהוא גם מעצב פנים ובד"כ לאדריכל יש קבלנים ובעלי מקצוע

התשובה ניתנה על ידי הגר פאר, בעלת סטודיו לאדריכלות ועיצוב, מושב גאולים, 050-3451321, 077-3451321

קרא עוד

מהי הפרוצדורה של תכנון מחדש של מפרט פנימי של בית אצל אדריכל?

הדבר תלוי באדריכל והקף העבודה, אולם תכנון מפורט כולל בדרך כלל שתי פגישות הכרות בבית הלקוח והכנת תוכניות מפורטות (תוכניות מודפסות). שירות שכזה יעלה החל מ1500 שקלים. שימו לב כי בנוסף לתוכניות העבודה יש לשלם גם עבור הגשת המסמכים לארכיטקט העירוני ולמהנדס העיר, להשגת אישורי בניה.

קרא עוד

כיצד בוחרים מי יתכנן ויעצב בניינים ציבוריים והאם לציבור יש השפעה על ההחלטה?

בחירת אדריכל ומעצב פנים לתיכון בניין ציבורי, נעשה באמצעות מכרז. הממשלה, הרשות האחראית או העיירה המקומית, מפרסמים מכרז בו נכתב מה בדיוק הם רוצים ולמה הם מצפים. אז ניגשים האדריכלים שמעוניינים בביצוע העבודה, מציעים הצעה, בה נאמר מה הם מציעים לבנות, כיצד ואת עלויות העבודה. כאשר ההצעה מתקבלת, ניתנת זכות ערעור למפסידים במכרז במידה ונראה להם שהמכרז לא היה חוקי מסיבות שונות. בנוסף, יכול הציבור להגיש ערעור במידה והוא חש שההצעה שהתקבלה יכולה לפגוע בו. ישנם מקרים, בהם הציבור הוא זה שמכריע איזו הצעה תתקבל, באמצעות משאל או סקר.

קרא עוד

החלטתי להוסיף ממ"ד בבית, מה התקן לכך?

לפי תקנות הג"א, ממ"ד חייב לכלול שטח מינימלי של 5 מ"ר, רוחב מינימלי של 1.6 מ"ר, גובה 2.8 מ"ר, נפח 12.5 מ"ק, חלון 1.2 מ,ר, דלת 60-80 ס"מ על 200 ס"מ, צינור אוויר בגובה של 1.90 מטר, נקודת טלפון, תאורת חירום, תקע לאנטנת טלוויזיה ורדיו.
כיום חייבת בנייה של ממ"ד בכל בית חדש.

קרא עוד

ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

קרא עוד