תכנון פנימי – חדרי שינה

עמוד הבית פורומים פורום אדריכלות תכנון פנימי – חדרי שינה

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 19 סה״כ)
  • תגובות
    תכנון פנימי – חדרי שינה
    שלום לכולם,
    אני על סף חתימה חוזה והדבר היחידי (כרגע) שעומד בסימן שאלה הוא חלוקת החדרים.
    מדובר בדירת גן 4 חדרים, 114 מ"ר בנוי וגינה של 115 מ"ר. אני מעוניין להפוך את הדירה ל5 חדרים מאחר ויש לי 3 ילדים.
    ע"פ ההסכם עם הקבלן, אני רשאי לבצע שינויים פנימיים למעט שינויי בקונטור החיצוני (קו בניין) וממ"ד.
    בנוסף, נכון לרגע זה החוזה עדיין לא חתום ולכן לא פניתי לגורם מקצועי, מה שבוודאי יקרה לאחר החתימה

המבנה הבסיסי שהקבלן מספק:

נסיון המרה של המטבח הקיים לח.שינה:
    *כל הריבועים המופיעים הם דוגמא ועדיין לא החלטתי על התצורה הסופית. לדוגמא אחת האופציות:

דוגמא נוספת אשר מנצלת שטח נוסף מח.השינה:

דוגמאות נוספות שמנצלות את המסדרון לטובת המטבח:

מובן לי שלכל תכנון יש יתרונות וחסרונות, אשמח לדעתכם בנושא.
    תודה מראש לעוזרים!

wow – איזה מחקר עשית! כל הכבוד, ככה קונים דירה

היי אלדד,

כל הכבוד על החריצות והיכולת הטכנית, אני מניח שאתה לא מהתחום וזה מאוד מרשים. רק הגיוני להתלבט ככה לפני רכישה של משהו בסכום של 7 ספרות, ובכל זאת – הרוב לא עושים את זה. 

ולעצם השאלה – אני חושב שהסקיצה 76475497.jpeg היא בכיוון. נסה לרהט את החדר ולראות שלמרות הצורה הלא רגולרית שלו אתה מצליח לייצר שם תכנון נכון (מקום לעמוד מול הארון, שולחן כתיבה, מיטה וכד'). הסקיצות שהופכות את המסדרון למטבח לא טובות – במטבח מבשלים, יש אדים וריחות והוא חייב להיות מאוורר ומואר.

איתרת נכון את השטח המיותר, המסדרון באמת נרחב מדי, אבל כמעט אף פונקציה לא מתאימה אליו. אחת הפונקציות שדווקן כן מסוגלות לקבל חלל מעבר כזה ללא חלונות היא פינת אוכל. בטח בדירת גן כשהאופציה לאכול צהריים במקום מואר קיימת בחצר, והאכילה בפינת האוכל הפורמלית היא בעיקר לאירוח בערב.
    הייתי מנסה לדחוף למסדרון את פינה האוכל ואת המטבח לקרב לכיוון דלת הכניסה.  

בהצלחה,
    יקי

גאון! כמה דוגמאות:

היי יקי,
    אומנם לא מדובר בדירה בסכום של 7 אפסים, אבל זה בהחלט מרגיש ככה.

בהמשך להמלצתך, ניסיתי לשלב בין 76475497.jpeg  וההצעה הגאונית שלך "הייתי מנסה לדחוף למסדרון את פינה האוכל ואת המטבח לקרב לכיוון דלת".

אשמח לדעתך:

גישה ראשונה:
    http://www.up2me.co.il/imgs/28967566.jpg
    ניצול מקסימאלי של המזדרון וחדרי השינה ע"ח משטח העבודה במבטח, מה גם שאצטרך לשלב קלאפות על כל הקיר לצורכי אחסון.
    אפשר כמובן "לגנוב" מפינת חדר השינה (מאסטר) – בדוגמא הבאה הוספתי דוגמא דרסטית.

גישה שניה:
    http://www.up2me.co.il/imgs/12063385.jpg
    אחסון נוסף ע"ח חדר השינה (מאסטר),
    נגיסה בחדר השינה השמאלי ובכך להרחיב את המסדרון לסביר+כך שבמקרה של אירוח ערב ניתן יהיה לפתוח את השולחן לאורך המטבח..
    משטח העבודה במטבח ינוצל רק למטרות עבודה ויהיה נקי מאביזרים – כולם יאוחסנו.

בשתי הגישות הוספתי מבואה, עבור המקרר ונישה שתאחסן פח אשפה, כלי ניקוי ואפילו נקודת מים. אגב, לא מצאתי מקום טוב יותר שבו אוכל למקם את המקרר.

בהקשר לחדר השינה השמאלי, לאור כל המגבלות (כניסה ממרכז החדר והחלון הרחוק) חשבתי להשתמש בארון, כדוגמא:
    גם כאן לא מצאתי סידור טוב יותר.

שוב, תודה רבה!

חדר במיקום של האמבטיה

לדעתי, האפשרות הכי טובה היא להפוך את חדר האמבטיה לחדר מגורים (אם זה אפשרי)

חשבתי על הנושא

היי יקי,
    חשבתי על הנושא. השאלה היא על איזה חדר שירותים מדIבר, יש שירותים בחדר השינה מאסטר ושירותים משותפים, לצפיה.
    לאחר ביטול\הזזה של השירותים, איך חשבת לנצל את המצב החדש? אולי לפתוח שירותים ללא חלון?

אשמח לדעתך,
    אלדד

חדר במיקום של האמבטיה

עדיף שרותים בלי חלון מאשר מטבח בלי חלון.
    התכוונתי לחדר אמבטיה הראשי

חדר במיקום של האמבטיה

עדיף שרותים בלי חלון מאשר מטבח בלי חלון.
    התכוונתי לחדר אמבטיה הראשי

נניח ואפשר להמיר את השירותים, מה הלאה?

היי ארז,
    נניח והקבלן יאשר את ההמרה של השירותים הראשיים לחדר שינה. על איזה תצורה חשבת? איפה יהיו חדרי השינה וכו'?

חדר במיקום של האמבטיה

אני לא מצליח לצרף סקיצה ,

חדר ההורים במקום המטבח
    האמבטיה תוגדל לכיוון חדר השינה ולכיוון הפרוזדור
    מקלחת ההורים תהיה מקלחת ראשית (תוקטן ברוחב כדי לאפשר כניסה לחדר השינה ותוגדל באורך לכיוון יחידת ההורים הקיימת)
    המטבח יהיה במקום המאסטר (עדיף במקום הפינת אוכל אם יש שם חלון)
    שרותי ההורים יהיו עם ונטה אפשהו בחלל שצמוד למסדרון .
    נראה לי שקיר מגן של הממ"ד הפוך 

תנסה להעלות לכאן

היי ארז,
    תנסה להעלות דרך up2me.co.il
    תוכל לצרף קישור בהודעה כפי שעשיתי בהודעות קודמות.

תודה על העזרה!

מטבח

מיקום המטבח חייב להיות במקום יחידת ההורים

מה לגבי מקלחת בחדר הורים?

היי ארז,
    איפה חשבתי למקם את שירותי ההורים?

שוב, תודה!

שרותים

צריך לשרטט עם מידות מדויקות אבל בגדול, יש שתי אפשרויות:
    1 . בחלל פינת אוכל , מסדרון (תלוי במידות)
    2. אתה יכול למקם את חדר ההורים ליד בחדר השינה עם 3 החלונות , להצמיד לו מקלחת ובצמוד אליהם את חדר האמבטיה.

חוץ מזה נוצרה נישה לא מנוצלת בחדר שהפך לאמבטיה וכדאי להצמיד אותה לחדר שינה עם 3 החלונות.

הצעה מעניינת אבל –

היי ארז וברוך הבא,

נראה שהשירותים שמתקבלים קטנים מדי, ובעיקר – יש בעיה בהזזה של חדרים רטובים בבניין משותף. צינור ה-4" עולה מהקרקע כלפי מעלה בקו ישר, הקווים המתחברים אליו חייבים להיות בשיפוע די משמעותי והם עולים מעל הבטון. 

לגבי מה שכתבת על עדיפות לשירותים בלי חלון לעומת מטבח בלי חלון – זה נכון, אבל המטבח פתוח לסלון עם ויטרינה של 4 מ' והמטבח בעומק 8 מ'. גבולי אבל סביר. ככה שאת נושא האור הטבעי מקבלים למטבח כזה, ואת נושא הבישולים פותרים עם קולט אדים. מבחינת הסידור של הדירה זה סידור הרבה יותר קונבניוצנלי ועם הרבה פחות הזזת תשתיות (למרות שעדיין – הזזת המטבח עם צנרת דלוחין 2" היא גם לא פשוטה או זולה).

לגבי המקרר – זה לא המקום שלו. מבואה צרה כזו בכניסה מייצרת כניסה חשוכה ומדכאת לבית. הייתי שם שם דלפק עם כיסאות בר שייתן את ההפרדה והמקום לשים מפתחות והרגשת מבואה, ואת המקרר מצמיד לאורך הקיר איפשהו.

יקי

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 19 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך

Captcha