תכנון פנימי – חדרי שינה

עמוד הבית פורומים פורום אדריכלות תכנון פנימי – חדרי שינה

מוצגות 4 תגובות – 16 עד 19 (מתוך 19 סה״כ)
  • תגובות

מצ"ב תכנון חלקי:

בחדרי השינה אין כל כך מה לשנות מלבד הגדלים שלהם.
    1. חדר שינה (מטבח) – יש חלל ריק ומבוזבז בתוכו ולידו (בצד של פינת האוכל) שאפשר למקם שם שרותים או מקלחת ושרותי הורים. 
    מכיוון שזאת דירת גן , אני לא בעיה למקם צנרת ביוב ומים במקום. 
    2. חדר שינה עם 3 החלונות – צריך להחליט האם זה חדר הורים עם מקלחת צמודה או חדר ילדים.
    אם זה חדר הורים אז למקם שם את מקלחת ההורים ובצמוד חדר רחצה מרכזי . אם מחליטים למקם את חדר ההורים במקום המטבח (שלהערכתי זה טוב יותר) אז למקם שם רק חדר רחצה ואז המטבח יהיה מרוווח יותר

בקשר לחלון שבין המטבח לחדר הרחצה , יש לזה פתרון .(החלוקה החיצונית לא תשתנה, החלוקה הפנימית תהיה שונה ותחולק לשניים)

בהצלחה 

עדכון

היי יקי וארז,
    שוחחתי עם הקבלן, קבענו פגישה עם אדריכלתי החברה כך שאקבל לידי תוכנית מדוייקת בשבועות הקרובים. מיותר לציין שאעלה אותם להתרשמות.

באותה שיחה, ציין הקבלן שמאחר ואני בדירת גן, ניתן יהיה להזיז את השירותים אך יש לקחת בחשבון שהצנרת של שאר הדירים תשאר במקומה. כנ"ל לגבי קיר ההדף בממ"ד.
    לצערי לא בררתי האם במקלחת השירות יהיה סוכך מתכת; כזה שמסתיר את המזגנים, חבלי התליה וכו' – אולי בדירת גן לא עושים את זה?

על כל פנים, גמר חתימה טובה.
    אעדכן בהקדם

עדכון לאחר התייעצות עם הקבלן והרשויות (לטובה!)

ארז ויקי,
    לאחר התייעצות עם הקבלן, זה הסכים לבצע (בנדיבותו יש לומר!) את השינויים ואף יותר (פתיחת דלת מחדר השינה ליגנה ועוד).

הצעת הקבלן:
    http://www.up2me.co.il/imgs/1917898.jpeg

דעתי לשיפור:
    http://www.up2me.co.il/imgs/1787696.jpg
    1. הרחבתי את השירותים המשותפים ב10 ס"מ ע"ח המעבר.
    2. הזזתי את דלת הכניסה לחדר השינה (ימני ביותר) אל המסדרון.
    3. גדלתי את חדר השינה האמצעי מ290 ל300 ס"מ ע"ח המעבר (שגונב מהסלון\מטבח)
    4. סידרתי מחדש את חדר המקלחת בחדר שינה מאסטר ע"ח פינת האוכל (25 ס"מ)
    4.הוספתי שרותי אורחים ע"ח המטבח (50 ס"מ) ובמקום מכונת הכביסה שבכל מקרה תעבור לגינה.

החסרון הוא שכל התוספות ככל הנראה יכבידו במעט על התחושה הכללית של הבית, אך יש לציין שגובהה התקרה הינה 3.2-3.5 מטר מה שיכול להטיב עם הסיצואציה.

בנוסף, אשמח לדעת האם נכה על כיסא גלגלים יוכל להשתמש בשירותי האורחים או באחד מחדרי המקלחת.

אשמח לדעתכם,
    תודה!

כמעט שם

היי אלדד,

כן, זה נראה לי הרבה יותר טוב. 
    הבעיה היחידה היא בהגדרת חדר המאסטר – חדר שהחלון שלו נמצא בנישת ארונות והוא כזה צפוף לא ממש נחשב מאסטר. הייתי לוקח את החדר הימני עליו כמאסטר, מצרף אליו את השירותים הקטנים ומקבל חדר גדול ויפה. את השירותים הגדולים יותר של המאסטר הנוכחי הייתי פותח לחלל הציבורי וככה גם פותר את בעיית הנגישות וגם את הכפילות של שירותי אורחים, שירותים לבני הבית ושירותים למאסטר. זה יותר מדי ביחס לגודל כזו דירה.
    ובגדול – בשלב הזה הייתי נצמד לאדריכל של הקבלן שהוציא את התכנית – היא נראית יותר מגובשת ומחוברת לחיים.

בהצלחה!
    יקי

מוצגות 4 תגובות – 16 עד 19 (מתוך 19 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך

Captcha