» » מודלים - לדמיין את הבית מול המסך

מודלים - לדמיין את הבית מול המסך

תכנון לטווח רחוק אפיין את מקצוע האדריכלות מראשיתו. בשלושת העשורים האחרונים הדמיות מחשב לא רק סייעו בידי אדריכלים לחסוך זמן ולהגיע לתוצאות טובות יותר בזמן קצר, אלא גם אפשרו את שיתופם של הלקוחות בתהליכי בניית מודלים

ההתקדמות בתחום של הדמיות מחשב עבור אדריכלים לא נופלת מהקצב המטאורי בו מתפתחת חומרה ותוכנה בתחומים אחרים. לעיתים בתור לקוחות קשה לנו "להתברג" לעגה הטכנית שמאפיינת מודלים ממוחשבים, ורבים מהלקוחות "נשארים מחוץ לעסק" (וחבל...).

עם זאת, כמה תוכנות חדשות, כמו גם גירסאות מעודכנות של הדמיות מחשב וותיקות יותר, לא מיועדות רק עבור אדריכלים. המטרה היא גם לעזור להמחיש לכם בדיוק איך תראה התוצאה הסופית, ובמידת הצורך לאפשר התאמה אופטימלית לצרכים שלכם.


אוטו-מה???

פניתם למשרד אדריכלים- מזל טוב. כנראה שכבר בפגישה הראשונה הספקתם לשמוע על תוכנת האוטוקאד, המלך הבלתי מעורער של השרטוט הממוחשב.

בדיוק כמו פוטושופ לעריכת תמונות, אוטוקאד עבור שרטוט הפכה לכל כך נפוצה בגלל שהיא כל כך נפוצה. אדריכלים בצפון משתמשים בתוכנות רבות אחרות ליצירת הדמיות מחשב אסטטיות יותר, מהירות יותר, מיוחדות יותר. אבל בסופו של דבר השפה שתובן בקלות על ידי המהנדס, הקבלן ומנהל העבודה, היא שפת האוטוקאד.

כלקוחות ברור שאין צורך להבין את נבכי התוכנה (שמושתת בעיקרון על גרפיקה ווקטורית, ובזה נסגור את הנושא). עם זאת, חשוב לדעת שהגרסאות האחרונות הותאמו לצורך הבסיסי שמשום מה לא קיבל מענה בתוכנות מודלים ישנות יותר: האופציה להראות לכם, בצורה פשוטה, את התכנון.

התוכנה מאפשרת יצירת תמונות ואפילו סרטון פלאש קצר של המבנים המבוקשים. כך אתם יכולים לקבל קובץ לא גדול במיוחד (פחות ממגה לתמונות, כמה מגה בודדים עבור סרטון) לשימושכם הפרטי.

את הקובץ בדרך כלל ניתן לשלוח במייל (למרות שכיווץ, בZIPודומיהם, לא בדיוק עוזר לקבצים הגדולים יותר). היתרון המשמעותי הוא שלא צריך שום "ידע או תוכנה" בקצה שלכם- למעשה כל מחשב, וכיום גם חלק מן הטאבלטים והסמארטפונים, יוכל להציג מודלים אלו.


תחלמו על זה

תוכנה שמיועדת יותר לצד האסטטי של אדריכלים (ולאחרונה הלקוחות המאסיביים שלה הם גם מעצבי פנים) נקראת revit. התוכנה הרבה יותר מותאמת לאלמנט האסטטי של אדריכלות.

גם כאן הגרסאות החדשות מאפשרות את ה"דוגמיות" הנוחות למשתמש הפשוט שהצגנו במקרה של האוטוקאד. הבעיה היא שמשום מה אופציות הקידוד של הסרטונים מוגבלות, ולעיתים תדרשו להתקין קודאקים מיוחדים על המחשב כדי לצפות בהם. ההמלצה שלנו- להוריד את חבילת הקודקים (החינמית) lionheart, מה שאמור לפתור את הבעיה.


ירוק בעיניים...

אם גם אתם מצטרפים לאופנה העכשוית של בניה ירוקה, הירוק מתחיל כמובן כבר בתרום-תכנון, בזמן הפניה למשרד אדריכלים. במאמר מוסגר נמליץ לפנות לאדריכלים עם ניסיון בתחום, שבתורם מכירים לא פחות טוב מאיתנו את הדמיות המחשב הרלוונטיות לבניה ירוקה.

בכל זאת, לא יזיק אם תזכירו את האופציה לבניית מודלים ממוחשבים למקסום היעילות האקולוגית של המבנה העתידי שלכם.

תוכנה אחת כזו, המשווקת בצורה די אגרסיבית בארץ, היא ecotect. התוכנה למעשה "מתלבשת" על תוכנות הבסיס האדריכליות (כמו אלו שהזכרנו לעיל). מדובר דווקא ביתרון גדול- גם האדריכל השמרן והטכנופוב לא יצטרך לשנות יותר מידי בהרגלי העבודה שלו כדי להפוך לירוק.

התוכנה חשובה גם לכם בתור לקוחות- למרות שהתפעול לא תמיד אופטימאלי (יש לנו השגות מספר על ממשק המשתמש), התוכנה מאפשרת המון "חישובים ירוקים". בין השאר ניתן לתכנן פליטת פחמן דו חמצני ("מחיר פחמן"), למקסם יעילות אנרגתית (גם כתלות בתנאי אקלים כמו קרינת שמש ומשבי רוח) והיד עוד נטויה.


הדמיות מחשב מודרניות לא נועדו לעיניהם של אדריכלים בלבד- במרבית מחוללי המודלים העכשוויים ישנן אופציות נוחות לשיתוף הלקוח בתהליך התכנון. השתמשו בכך

עוד באותו נושא

אדריכלות בשבילכם

אדריכלות בשבילכם

רכשתם בית חדש ואתם מתלבטים מי יהיה האדריכל שלכם? החלטתם לעצב את המשרד ואתם לא יודעים איפה להתחיל? תנו לנו לעזור לכם. באתר My Architect, תוכלו למצוא...

אדריכלות ירוקה - מדריך

אדריכלות ירוקה - מדריך

האידאולוגיה העומדת מאחורי אדריכלות ירוקה היא השגת תנאי מחייה אופטימליים תוך ניצול מינימלי של משאבים. הרעיון הוא ליצור מבנים אשר יחסכו...

מדריך עיצוב חנויות

מדריך עיצוב חנויות

חנויות כיום אינן רק מקום בו אנו הולכים לקנות, אלא הן מקום בו יכולים לבלות שעות. זו הסיבה בגללן בעלי חנויות שמים דגש נרחב לעיצוב החנות שלהן...

עיצוב מסעדות - שיהיה נעים לאכול

עיצוב מסעדות - שיהיה נעים לאכול

בשני העשורים האחרונים, עם התפתחות התרבות הקולניארית בישראל, התפתח גם התחום של תרבות המסעדות. תגידו להתראות לכיסאות הפלסטיק הישנים ותברכו...

המדריך השלם של נורות תאורה לבית

המדריך השלם של נורות תאורה לבית

מאז רשם תומס אדיסון את הפטנט הראשון על נורת ליבון חשמלית ב-1879, המציא העולם שוב ושוב נורות חדשות מבוססות חשמל המאפשרות להאיר את הבית ואת המשרד. במאמר...