תוספת בנייה

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • תגובות
    תוספת בנייה

שלום, 
    יש ברשותי דירה בבנין ישן יחסית בו 4 דירות סה"כ, שאר השכנים יצאו החוצה בתוספות בנייה והגדילו את הנכס. אני נותרתי היחיד שלא עשיתי זאת. 
    ע"פ היתרים שניתנו להם ככל הנראה גם אני יכול לבנות מעל הדירה שמתחתיי ועוד יחידה על הגג. 
    רציתי לשאול מהם השלבים שעליי לעשות על מנת להוציא את הבנייה לפועל ? 
    בירור זכויות בנייה ? האם לבצע תכנון דרך גורם אחד וביצוע דרך אחר ? או שעדיף יחד ? 
    אשמח לקבל הכוונה בצעדים הראשונים. 

תודה רבה מראש, 
    שי

איך מתחילים פרוייקט בניה

הי שי,

למרות הפיתוי העצום לקחת גורם אחד שיעשה את הכל – זו הדרך הכי גרועה לגשת לפרוייקט כזה.
    קבלן שמתכנן לעצמו אחרי שכבר סגר איתך סכום – יחסוך איפה שהוא רק יכול.
    אבל כבר שמעתי גם על מהנדס שניפח כמויות של ברזל כדי לגרום להצעות מחיר גבוהות מאוד מקבלנים, ואז הגיש הצעה כקבלן וכמויות הברזל ירדו פלאים כי הוא הרי המתכנן.
    חובה להפריד בין המתכנן למבצע- למצוא אדריכל, למצוא מהנדס, להתעקש שהמהנדס יהיה מעורב בתכנון כבר מהתחלה ולא רק אחרי שיש היתר, ואחרי אישור הוועדה ולקראת קבלת ההיתר לבקש מהם כתב כמויות ותכניות למכרז ולערוך מכרז בין הקבלנים על התכניות המאושרות. ככה כל הקבלנים מתמודדים על אותו תכנון, אותן כמויות, וכל שנדרש ממך הוא להשוות מחיר, מוניטין, איתנות פיננסית של הקבלן, משך האחריות ותנאי החוזה. התכנון סגור.
    דבר חשוב נוסף – לקחת מפקח מטעמך שיבדוק באופן צמוד באתר שהקבלן נצמד לתכניות. האדריכח והמהנדס מחוייבים בפיקוח עליון, זה לא מחליף פיקוח צמוד.

בהצלחה,
    יקי

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך

Captcha