שלבים בהריסה ובניה
עמוד הבית › פורומים › פורום אדריכלות › שלבים בהריסה ובניה
- This topic has 5 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 6 שנים, חודש 1 by
אדריכל יקי אייכאום.
-
מאתתגובות
-
מאי 5, 2019 בשעה 6:08 pm #32901
חיה
אורחשלבים בהריסה ובניהשלום.
יש לי שאלה "שאלתית"… אודה על מענה לאט לאט..קנינו בית אחד מתוך דו משפחתי ואנחנו רוצים להרוס את כל הפנים שלו ולעצב מחדש ע"פ תכנון אישי שלי
בנוסף, אנו רוצים לחפור מעט מתחת ולבנות מחסן/ יחידה
ובנוסף… בעתיד שתהיה האפשרות לקומה שניהמה הם השלבים עבור שיפוץ נרחב זה מבחינת בירוקרטיה ולמעשה??
האם נדרשים אישורים מיוחדים לחפירת הקומה המדוברת ולהיותה מחסן/ מגורי ארעי/ קבע?
האם נדרשים אישורים להרחבת הבית ע"ח החצר?
מה יכול להיות לא בסדר???מאי 6, 2019 בשעה 1:10 pm #32902אדריכל יקי אייכאום
אורחאבל למה את צועקת!!:)שלום חיה,
קודם כל, בכתיבה – ריבוי סימני קריאה או שאלה נחשב לצעקה. לזה התכוונת?
לשאלתך השאלתית שאני שומע בין השורות שיש בה קצת רוגז מתשובות קודמות שקיבלת, אני מצטער לבשר שאכן נדרשת הגשת תכנית בקשה להיתר מאת הועדה המקומית לתכנון ובניה. הועדה היא הרגולטור שמוודא שלא נעשות שטויות שמסכנות חיי אדם ו\או הופכות את המרחב העירוני לדמוי עזה. הריסת קירות פנים עדיין לא מצריכה הגשת בקשה, אבל ממה שאת מתארת, השינוי המסיבי הזה יגרור גם שינוי של פתחים שמשפיעים על החזית החיצונית, וזה כבר דורש היתר בניה.
לגבי חפירת מרתף מתחת ליסודות הבניין הקיים – זה כבר מצריך כמובן מעורבות של מהנדס בניין והגשת בקשה שכן את מוסיפה שטחי בניה. ייתכן מאוד שיחייבו אתכם לבנות ממ"ד אם לא קיים.
אולמי וורסאי קרסו כי במסגרת שיפוץ פנימי שלא דורש היתר, הורידו קיר שהתברר שהוא קיר נושא. וכאשר הבעלים למעלה הבחינו בשקיעה קלה ברצפה, הם מילאו אותה בחול ורצפו מחדש… ואז שוב..
כשם שלא תיתני למישהו מהרחוב שמספר שהוא מכונאי בלי מוסך, להיכנס לך מתחת לאוטו ולסדר את הבלמים באוטו, ככה ואף יותר (כי זה גם נכס יותר יקר ממכונית) לא רצוי לתת לפועלים פשוטים לעשות מה שהם רוצים בבית שלך.
בקיצור, יש כאן גם עניין בטיחותי וגם עניין של עיצוב עירוני ושמירה על יחסי שכנות טובה ומעל הכל – זה פשוט החוק.
קחי עורך בקשה, אם אתם רוצים לתכנן הכל לבד, אפשר להסתפק בהנדסאי או מהנדס בניין והאדריכלות למעשה עליכם, שיגיש בקשה להיתר.יקי
יקי
מאי 7, 2019 בשעה 12:34 pm #32903חיה
אורחלא, אני לא צועקת:) אני "מאד שואלת" כי אין לי ידע מקדים…ועוד טיפה:
(כדאי לקרא לאט כדי לשמע שזה לא צועק:)
האם אני צריכה הנדסאי או מהנדס?
האם כל היתר בניה דורש תשלום או רק אם מוסיפים שטחים, והאם יש הבדל בין הגדרת "מחסן" ל"מרתף" ל"יחידת דיור" וכ'?
מה השלבים שאני נדרשת לעשות כרגע? לא התחלנו כלום למעשהמאי 7, 2019 בשעה 2:46 pm #32904אדריכל יקי אייכאום
אורחאם כך, שאלתך במקומה!!להגשת בקשה נדרש עורך בקשה שהוא הנדסאי אדריכלות או אדריכל, או הנדסאי בניין או מהנדס. בכל מקרה שבו בונים משהו ולא רק משנים חזית ומזיזים קירות פנים, צריך הנדסאי בניין או מהנדס כמתכנן שלד, כך שאם את לא צריכה את ה"אדריכלות", הנדסאי או מהנדס בניין יכולים גם לערוך וגם להיות מתכנני השלד. העניין הוא שברגע שאת מוסיפה שטחים, מחסן, יחידה וכד' – את צריכה עורך בקשה שיהיה מאוד מצוי בחוק התכנון והבניה, ומהנדסים בד"כ פחות מבינים בזה.
יש הבדל בין מחסן, מרתף ויחידת דיור, מאוד משמעותי מבחינת רישוי, היטלי השבחה ואגרות בניה. לפי מה שתיארת שאתם רוצים לעשות – לחפור קומה למעשה – תהיו חייבים היתר, ובשביל זה צריך לבחור אדריכל+מהנדס, רצוי עם ניסיון בחפירה מתחת למבנה קיים.
יקי
מאי 7, 2019 בשעה 9:56 pm #32905חיה
אורחהאם זה נכון ש..הקומה שתיחפר מתחת, אם היא תהיה נמוכה מ 2.5 מטר אזי תוכל להיחשב "מחסן" למרות שיהיה בה גם מטבחון ושירותים? וזה באמת טוב לי מול הרשויות לגבי מיסים ואגרות ושאר מתנות למדינה…?
"ובשביל זה צריך לבחור אדריכל+מהנדס"- ז"א אדריכל שהוא גם מהנדס (יש בכלל דבר כזה?), או בעצם 2 אנשי מקצוע? (אנחנו מנסים לצמצם עלויות, גם ככה מפחיד אותנו כל המהלך הזה..)אני ממש מודה על כל תגובה. האתר הזה מחכים מאד וידידותי. כל הכבוד!!
מאי 12, 2019 בשעה 1:39 pm #32906אדריכל יקי אייכאום
אורחקחי מהנדסהיי,
כן, יש דבר כזה אדריכל וגם מהנדס, דורש 9 שנות לימודים, ויש משרדים שכוללים אדריכל ומהנדס, כמו המשרד שלנו (שפחות רלוונטי לך כמי שמנסה לחסוך הוצאות).
מה שאת צריכה זה רק מהנדס שיודע לערוך בקשה, ולבקש הצעת מחיר לרישוי ותכניות ביצוע. חתימתו כעורך בקשה וכמתכנן שלד.מי שתבחרי יידע לענות לך באופן ספציפי. באופן כללי – ברגע שיש שם מטבח זה הופך ליחידת דיור נוספת, שדורשת אישור מיוחד שלא בטוח שיינתן. העיריה תכננה את השכונה לכמות מסויימת של משקי בית וגוזרת מזה חניות, תשתיות ביוב, חינוך, תנועה. אם כל צמודי הקרקע יכפילו את עצמם, אף אחד לא ירצה לגור בשכונה.
יקי
-
מאתתגובות