עומדים בפני בניית בית

עמוד הבית פורומים פורום אדריכלות עומדים בפני בניית בית

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • תגובות
    עומדים בפני בניית בית

אנחנו עדיין בשלב התכנון, יש לנו אדריכל שהתחלנו לעצב איתו את הבית. הבית במושב בשפלה.
    רצינו לקבל מידע נוסף, על זה שמסר האדיכל בנוגע לנושא של עלות בניית בית.
    המספרים שיש לנו היום הם בסביבות ה1500 ש"ח למטר לשלד ובגמרים יכול לנוע בין 3500-5000 ש"ח למטר. מדובר על סטנדרט נורמלי ולא מפוצץ.
    אלו מספרים הגיוניים?

תקציב בניה

משה שלום, 
    לא נהוג לתת מספר אותו יש להכפיל במ"ר, זה לא נכון לעשות כך, יש המון פרמטרים שמשפיעים על עלות הבניה, דרכי גישה להמגרש/בית מורכב/פרטים מיוחדים/סוג הבניה/ גמרים / מ"ר של משטחים מרוצפים וכיו"ב .
    מה שאני ממליצה ללקוחות שלי, במידה והם לא שוכרים מפקח גם ינהל כספית את הפרויקט, זה לצאת עם סט למכרז קבלנים. 
    בהצלחה שירלי. 

תקציב בניה – מכרז קבלנים

משה שלום,
    בדיוק כמו ששירלי אומרת, כאשר מדברים לפי מטר עבודה כל קבלן מחשב את ה-"מטר עבודה" לפי מה שהוא מכיר ומשתלם לו.
    הראשון מחשב 50% ריצפה, 100% תקרה, את המרפסות בכלל אין מה לדבר אם היא זיזית, אם יש פרגולות בטון אז גם הוא מחשב אותן כשטח באחוז מסויים.
    ואז מגיע קבלן נוסף וצורת החישוב שלו שונה לגמרי…
    מה שקורה, נוצר מצב שאתה לא מצליח להשוות בין הצעה להצעה וזה מה שיכול לגרום למצב של הרבה חריגים שנוצרים בזמן הפרויקט.
    מה שאני הייתי ממליץ לך לפנות לחברת "הרדן הנדסה" ובשלב ראשון הם יכולים לעזור לך בכל השלב התכנון – ליווי בהליך תיאום תכנון, בנייה של לו"ז, בנייה של תקציב, הכנת מכרזים והפצתם וכו'.
    ליאור ברדה , 052-6425500 , [email protected]
    שי פרנסיס , 052-2654111 , [email protected]

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך

Captcha