תוספת בנייה

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • תגובות
    תוספת בנייה
    בבעלותי דירה בת 60 מ"ר, ברצוני להתחיל תהליך הוצאת היתר בנייה עבור 40 מ"ר (כולל בתוכם 12 מ"ר ממ"ד)
    הדירה היא על הקרקע, מבנה רכבות ישן, 2 קומות בסה"כ.
    הבעיה היא שאני די מתלבטת אם מבחינה כלכלית זהו צעד שאוכל לעמוד בו, ולכן אשמח למענה על מספר שאלות:

◄היטל השבחה- למיטב הבנתי ישנה אפשרות שאקבל פטור מהיטל השבחה כי השטח הכולל אינו עולה על 120 מ"ר, אך אם זאת האדריכל טוען כי יכול להיות שאצטרך לשלם סכום נכבד…
    האם הקריטריון של גודל דירה אינו מספק? בנוסף, רכשתי את הדירה מחברת עמידר, האם יש לכך השפעה על היטל ההשבחה?
    ◄השתתפות השכן מלמעלה- הבנתי שישנה אפשרות שהשכן יכול להשתתף בעלויות הוצאת היתר הבנייה, אילו הוצאות מדובר?
    ◄הערכה כספית גסה- אני יודעת שלא ניתן לאמוד את התהליך בצורה מדויקת, עם זאת ברשותי כ-200 אלף ש"ח בלבד לכל התהליך (כולל הבנייה)
    ולכן אשמח לדעת האם בכלל הסכום הזה יכול להספיק לי לכל התהליך, זהו נתון קריטי מבחינתי כי אם לא מספיק, לא כדאי לי בכלל להתחיל את התהליך.

אודה מאוד  לתשובתכם המקצועית
    אדווה
    תוספת בניה

אדווה שלום,
    את שואלת שאלות כבדות משקל, כדאי שתקבלי תשובות ממישהו שמכיר את הבית שלך ומצבך הכלכלי. תשובה מקצועית ומקיפה לטעמי אינה יכולה להגיע בפורום אינטרנטי. כתבת שיש לך אדריכל, אני מציעה לך לפנות אליו.
    לגבי השתתפות השכן- אם לשכן יש כוונה כמו שלך לבנות אז ניתן להוציא לו היתר במקביל להיתר שלך ואתם יכולים לחלוק את אותו אדריכל ומהנדס ולנסות לחסוך קצת בעלויות. אם את בונה שטח נוסף שעליו השכן יוכל לבנות אולי תוכלי להגיע איתו להסכמה שהוא ישתתף בחלק מהוצאות הבניה. אבל כמובן שאני לא מכירה אותך, את הבית או את השכן ולכן כדי שתקבלי ייעוץ מקיף ומקצועי את חייבת להיפגש עם איש מקצוע או עם האדריכל שלך.  
    בהצלחה
    קרן

דיויד סולומון .דדה טובו עבודות בניה

תתקשרו  050,6878300

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך

Captcha