אני מתכננת לעשות שיפוצים בבית ולשנות את המבנה כך שיהיו 4 חדרים ולא 3 חדרים כמו שיש עכשיו. האם בשביל זה אני אצטרך אדריכל או שאפשר לשכור גם מעצב פנים? האם צריך היתר בנייה מיוחד במקרה כזה? התלהבתי מסגנון העיצוב באתר של משרד אדריכלית דורית סלע ושם הם מציעים שירותי אדריכלות + עיצוב אבל אולי אפשר להשיג מעצב במחיר זול יותר ואם אין צורך בהיתר בנייה אז אולי אפשר להוזיל את העלויות כי מדובר גם ככה בעלויות שיפוצים לא קטנות. חוץ מזה- מה זה אומר מחירון דקל? הבניין שלנו מועמד לתמ"א 38 והבנו שאם נחכה קצת עד שהפרויקט יתחיל אז נזכה למחירון דקל על החומרים של השיפוץ. האם זה מוזיל משמעותית את המחירים?
במידה ואת מעוניינת בחלוקה מחודשת של חללי הפנים ולא נעשה שינוי לחזיתות המבנה אז אין לך צורך להעביר את הבית היתר בניה. מאחר ואין צורך להעביר את הבית רישוי אין צורך באיש מקצוע רשוי, קרי אדריכל /מהנדס/הנדסאי. מדובר בעבודה שמהותה עיצוב פנים. כמובן שאת יכולה לבחור גם באדריכל עם יכולות עיצוב פנים טובות אך זה לא הכרחי. את פתוחה לבחור כל מעצב/ת פנים המרשימים אותך. לנושא אחר- מחירון דקל הוא מחירון נפוץ בענף הבניה והוא מציג עלויות שונות לעבודות הקשורות לבניית/שיפוץ מבנה. חברת דקל מפרסמת כמה מחירונים ביניהם מחירון שיפוצים ומחירון שינויי דיירים במידה ומדובר במחירון שינויי דיירים, לא מדובר כאן במחירון שמיטיב עם הדייר.
שלום רב,
יש לי מרפסת ,בבית פרטי בגן יבנה, ומעוניין בגגון מסוג מרקיזה או פרפלקס או חומר קל אחר. המטרה: מניעת גשמים. שאלתי היא אם צריך אישורים מהרשות?
שמעתי שיש חוק בתהליך שניתן יהיה לסגור מרפסת ללא אישורים. מה חדש עם החוק, מתי יכנס לתוקף?
בתודה,
שמעון
אסף שלום,
להוספת גגון נדרשת הוצאת היתר, אמנם התהליך יותר קצר ומהיר כיוון שמדובר רק בגגון אך עדיין נדרשים האישורים.
לגבי סגירת מרפסת ללא אישורים, לא ידוע לי על כניסת חוק כזה לתוקף.
בהצלחה
קרן