בחירת פרקט

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • תגובות
    בחירת פרקט

איזה פרקט עמיד יותר ומתאים להרכבה בבית עם ילדים קטנים וחיות מחמד? ברור לי שהפרקט הטבעי קצת פחות עמיד, אבל קצת הלכתי לאיבוד עם שאר הסוגים. תודה

בחירת פרקט לבית

הי מירית.

בהנחה שברור לך שפרקט אינו הריצוף הכי "פרקטי" נגיד לצורך העיניין ביחס לאריחי גרניט פורצלן, אגש לעיניין: ישנם שני סוגי פרקט עיקריים בשוק בארץ:
     פרקט למינציה שהוא לוח HDF שבבית דחוסה עם דבק בלחץ גבוה כאשר מעליו קיים ציפוי למינציה דק מאד שעליו הדפסה של אימ'ג של לוחות עץ (או אחרים). עוביו בין 8-12 ממ תלוי בסוג. 
    סוג שני הוא הפרקט הטבעי (תלת שכבתי לרוב) שזה עץ טבעי שעוביו לרוב 4 ממ והוא מודבק על לוחות עץ לבוד. עוביו לרוב בין 15 ממ ל17 ממ. 
    הההבדל מבחינת עמידות מתחלק לכמה נושאים: לגבי שחיקה לאורך זמן שניהם עמידים באותה המידה למעט היתרון המשמעותי של הפרקט הטבעי הניתן לשיוף לאחר שהוא נשרט/מתבלה ואז הוא מקבל את החיוניות שלו בחזרה. בפרקט למינציה ברגע ששכבת הלמינציה נשחקת(דבר הדורש מאמץ רב אגב) הפרקט לא ניתן לתיקון. לגבי עמידה בלחות/רטיבות, שניהם לא יאהבו מים עומדים לאורך זמן והם דורשים ניגוב מהיר במידה ונוזלים משמעותיים מוצאים את דרכם לרצפה זו. גם כאן ישנן מספר סוגים של פרקט היודעים להתמודד עם מים טוב יותר וכאלה שפחות, אבל ברמה העקרונית עצים ומים חברים רק בטבע.
    בשנים האחרונות נכנס גם פרקט סינטטי המתוכננן לעמוד במים וחלקם אף נראים טוב מאד. אך המידע שלי לגביהם מוגבל.
    חשוב לציין שפעם פרקטים מסוג למינציה היו נחשבים חיקוי זול לדבר האמיתי. זה מזמן כבר לא נכון ישנם למינציות נהדרות היודעות "לשקר" מצוין. לסיכום -יתרון קל לטובת פרקט טיבעי מאחר ויש לו את האפשרות לשיוף וחידוש, אבל בינינו, מעטים עושים זאת.

בהצלחה

זהר

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך

Captcha