דו משפחתי

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • תגובות
    דו משפחתי

שלום, 
    אני ואחי קיבלנו בירושה שטח בגודל 600 מ"ר ולפי התב"ע ניתן לבנות שם 2 יחידות (דו משפחתי), לאחי אין כרגע את הכסף הדרוש לבניית בית, לכן שאלתי היא האם ניתן לתכנן בית דו משפחתי אך בפועל לבנות רק יחידה אחת ובעתיד אם ירצה יוכל לבנות את היחידה השנייה?

דו משפחתי

הי אילן

גם אם מדובר בחלקה אחת שיש בה את היכולת למימוש פוטנציאל בניה של 2 יחידות דיור, אין זה אומר שעליך למצות את מלוא פוטנציאל הבניה. אין בעיה שתבנה יחידה אחת ולאחר מכן תבנו את היחידה השניה. הדבר דומה במידה מסוימת לאדם שיש לו זכאות לבנות בית בעל 2 קומות אך מחליט בשלב ראשון לבנות קומה אחת ובעתיד יבנה את הקומה השניה. מה שכן הבקשה להיתר תתיחס רק למבנה שיבנה בשלב הראשון. שכאחיך ירצה להוסיף את היחידה שלו הוא יצטרך להגיש בקשה חדשה לתוספת בניה.

בהצלחה

זהר

המשך

תודה על התשובה.

שאלות נוספות:
    1. האם הוועדה המקומית תרצה לראות את התכנון העקרוני של הבית העתידי המשותף כדי לראות מה תהיה התוצאה הסופית (כלומר 2 היחידות יחד), אבל בפועל נגיש בקשה להיתר אך ורק לבית שאותו הולכים לבנות?
    2. אם אני בונה יחידה 1 האם היחידה השנייה מחוייבת להבנות תוך מספר שנים?
    3. לאחר שנבנה רק יחידה 1 מתוך השתיים האם נהיה מחוייבים לשלם ארנונה על חצי המגרש ריק (החלק של אחי)?

שאלה נוספת

אם אני בונה יחידה אחת וביחידה השנייה יבנה רק השלד – האם יש איזשהו תוקף לגבי כמה זמן יכול לעמוד השלד? והאם משלמים על השלד מסים כלשהם ?

ממשיך

בתגובה:

1. סביר להניח שכן אך לא בהכרח. עליך לבדוק זאת מול הוועדה.
    2. אם אתה בונה יחידה אחת וקבלת היתר לבנית יחידה אחת אז אתה תוכל לבנות את היחידה הנוספת בעתיד ללא מגבלת זמן.
    3. במידה ובנית יחידה אחת והמגרש הוא חלקה אחת אז מן הסתם תשלם ארנונה על כל המגרש מאחר וה"חצי הריק" אינו באמת חצי על פי חוק. מדובר בחלקה אחת. 

זהר

נמשיך

הי אילן.

אנני יודע בודאות את התשובה. מתוקף ההגיון קשה לי להאמין שוועדה תרצה "להנציח" שלדים כחלק מחויה האורבנית או הכפרית של מקום כזה או אחר. אני כן יודע שעליך להתחיל בניה תוך שנה מיום הוצאת היתר הבניה ותוקפו לשלוש שנים עם אפשרות לקבל אישורים למתן הארכות זמן לבניה שלא הסתיימה במסגרת 3 השנים. פנה לוועדה המקומית לקבלת תשובה מפורטת לגבי נושא השלד.

בהצלחה כבר אמרתי?!

זהר

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך

Captcha