דו משפחתי

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • תגובות
  • #31949
    דו משפחתי

    שלום, 
    אני ואחי קיבלנו בירושה שטח בגודל 600 מ"ר ולפי התב"ע ניתן לבנות שם 2 יחידות (דו משפחתי), לאחי אין כרגע את הכסף הדרוש לבניית בית, לכן שאלתי היא האם ניתן לתכנן בית דו משפחתי אך בפועל לבנות רק יחידה אחת ובעתיד אם ירצה יוכל לבנות את היחידה השנייה?

    #31950
    דו משפחתי

    הי אילן

    גם אם מדובר בחלקה אחת שיש בה את היכולת למימוש פוטנציאל בניה של 2 יחידות דיור, אין זה אומר שעליך למצות את מלוא פוטנציאל הבניה. אין בעיה שתבנה יחידה אחת ולאחר מכן תבנו את היחידה השניה. הדבר דומה במידה מסוימת לאדם שיש לו זכאות לבנות בית בעל 2 קומות אך מחליט בשלב ראשון לבנות קומה אחת ובעתיד יבנה את הקומה השניה. מה שכן הבקשה להיתר תתיחס רק למבנה שיבנה בשלב הראשון. שכאחיך ירצה להוסיף את היחידה שלו הוא יצטרך להגיש בקשה חדשה לתוספת בניה.

    בהצלחה

    זהר

    #31951
    המשך

    תודה על התשובה.

    שאלות נוספות:
    1. האם הוועדה המקומית תרצה לראות את התכנון העקרוני של הבית העתידי המשותף כדי לראות מה תהיה התוצאה הסופית (כלומר 2 היחידות יחד), אבל בפועל נגיש בקשה להיתר אך ורק לבית שאותו הולכים לבנות?
    2. אם אני בונה יחידה 1 האם היחידה השנייה מחוייבת להבנות תוך מספר שנים?
    3. לאחר שנבנה רק יחידה 1 מתוך השתיים האם נהיה מחוייבים לשלם ארנונה על חצי המגרש ריק (החלק של אחי)?

    #31952
    שאלה נוספת

    אם אני בונה יחידה אחת וביחידה השנייה יבנה רק השלד – האם יש איזשהו תוקף לגבי כמה זמן יכול לעמוד השלד? והאם משלמים על השלד מסים כלשהם ?

    #31953
    ממשיך

    בתגובה:

    1. סביר להניח שכן אך לא בהכרח. עליך לבדוק זאת מול הוועדה.
    2. אם אתה בונה יחידה אחת וקבלת היתר לבנית יחידה אחת אז אתה תוכל לבנות את היחידה הנוספת בעתיד ללא מגבלת זמן.
    3. במידה ובנית יחידה אחת והמגרש הוא חלקה אחת אז מן הסתם תשלם ארנונה על כל המגרש מאחר וה"חצי הריק" אינו באמת חצי על פי חוק. מדובר בחלקה אחת. 

    זהר

    #31954
    נמשיך

    הי אילן.

    אנני יודע בודאות את התשובה. מתוקף ההגיון קשה לי להאמין שוועדה תרצה "להנציח" שלדים כחלק מחויה האורבנית או הכפרית של מקום כזה או אחר. אני כן יודע שעליך להתחיל בניה תוך שנה מיום הוצאת היתר הבניה ותוקפו לשלוש שנים עם אפשרות לקבל אישורים למתן הארכות זמן לבניה שלא הסתיימה במסגרת 3 השנים. פנה לוועדה המקומית לקבלת תשובה מפורטת לגבי נושא השלד.

    בהצלחה כבר אמרתי?!

    זהר

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך





Captcha