מתלבטת לגבי לימודי אדריכלות (הנדסאי)

עמוד הבית פורומים פורום אדריכלות מתלבטת לגבי לימודי אדריכלות (הנדסאי)

• This topic has 5 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 9 שנים by דורי.
מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • תגובות
    מתלבטת לגבי לימודי אדריכלות (הנדסאי)

היי חברים,
    אני ממש רוצה להתחיל ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים, 
    הבעיה היא שאין לי תעודת בגרות מלאה, וגם לא עשיתי פסיכומטרי.
    לכן הלכתי על האופציה של לימודי הנדסאי(במכללת תל-חי לצורך הענין)
    קראתי ושמעתי מכל מיני אנשים שתעודת הנדסאי לא ממש שווה.
    ומה יהיה אינטרס של מעסיק להעסיק דווקא אותי אם יש אדריכלים עם תואר..
    מתלבטת אם ללכת למכינה+5 שנים תואר בארכיטקטורה, או פשוט לעשות הנדסאי ומה שיהיה יהיה…

בבקשה תעזרו לי הלימודים מתחילים באוקטובר הקרוב ואני ממש מבולבלת.

לימודים מול מציאות

מבין ללבך. אך אין לי תשובה חד משמעית

אם נתחיל מהסוף, אוכל לומר שגם כהנדסאית תוכלי לבנות ולהבנות (עד 2 קומות אמנם, אבל השאלה היא להיכן את שואפת..). אם תהיי חדה מספיק ותדעי איך להציג את עצמך מול מעסיקים/לקוחות פוטנציאלים, ותעבדי קשה בכדי לצאת עם פרויקטים טובים במסלול הנדסאי תוכלי להתקדם. אם תרצי להתקדם דרך מעסיק כזה או אחר, אז כשתעיבירי קורות חיים הסיכוי שלך לזימון לראיון הוא נמוך יחסית. מצד שני יש גם לא מעט הנדסאים עובדים ומצליחים שם בחוץ.
    לימודי אדריכלות במסלול של 5 שנים הם כבר אופרה אחרת. הרבה יותר מחייבת ועימה גם באה השכלה עשירה וראויה שמפתחת אותך יותר כאדם שצריך לקחת את האחריות להשפיע על הסביבה הבנויה. וכן, בקורות החיים זה נראה יותר טוב ביחס להנדסאי.

שורה תחתונה, כמו בכל ספרי ההעצמה האישית – הכל תלוי בך בכח ובאנרגיות שלך. 

בהצלחה
    זהר

הנדסאי אדריכלות

תיקון קטן- הנדסאי אדריכלות רשאי לתכנן מבנים פשוטים עד 4 קומות. 

הרבה שאלות

שלום,
    בהמשך לשאלה שעלתה על ההנדסאי באדריכלות ועיצוב פנים-
    זה משנה אולי באיזה מוסד לומדים?- אם זה נחשב יותר בעיצוב- לדוג' שנקר. או מכללה רגילה- כדוג' תל חי או מכללת כנרת.
    ונגיד והחלטתי לעשות הנדסאי- עדיין זה דורש תיק עבודות וכאלה, ואם אין לי ניסיון קודם בתחום כדאי לעבור מכינה או אפילו קורס.. נכון?
    במשרדי אדריכלות יקבלו הנדסאים? שווה לצאת ללמוד הנדסאי?
    אחרי השנתיים וחצי\שלוש שנים של הנדסאי-ניתן להשלים לתואר ראשון והלאה. נכון?

התחום ממש מעניין אותי אבל מעולם לא עסקתי בו ונורא מלחיץ אותי להתחיל משהו חדש.

הנדסאי אדריכלות

צאלה שלום, 
    כמו בכל תחום גם כאן למוסד הלימודי שיצאת ממנו יש חשיבות, כיוון שבכל זאת הרמה והמוניטין שונים ממוסד זה לאחר. 
    לגבי תנאי קבלה ללימודי הנדסאי, פני לבתי הספר ותשאלי אם דורשים תיק עבודות ומהם תנאי הסף, נסי לשוחח עם סטודנטים מאותו מוסד כדי להבין מהם על הלימודים.

משרדי אדריכלים מעסיקים גם הנדסאים ובפורום הזה יש התייחסות נרחבת על ההבדל בין לימודי אדריכלות של חמש שנים לעומת מסלול קצר יותר של הנדסאי, אין תשובה חד משמעית, זה תלוי בך, ביכולת שלך ובשאיפות שלך. אבל את חייבת לדעת ששני המסלולים תובעניים וכדי להצליח בהם דרושה השקעה. 

אפשר להשלים ללימודי תואר ראשון באדריכלות אבל לא בטוח שהמוסדות בישראל מקבלים את תואר ההנדסאי ומקצרים את לימודי האדריכלות עבור אותם הנדסאים. כדאי לך לברר בפקולטות לאדריכלות בארץ מהי עמדתם. 

גם אם מעולם לא עסקת באדריכלות זה לא אומר שאת לא מסוגלת ללמוד את התחום, לעסוק בו ולהצליח בו. 
    בהצלחה
    קרן

נכון מאוד, עד 11-12 מטר
מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך

Captcha