שלום !!
הנני מעוניין בתוספת בניה בגג דירתי השייך לי בטאבו
ברשותי המידע התכנוני הרלוונטי וגושפנקא של הבניין
מהי העלות החישוב הממוצעת בהתאם לתוכניות אלה ? כלומר , ברצוני רק לדעת כמה מטרים בזכותי לבנות בכלל ?
בפנייתי למחלקת הנדסה ברשות המקומית לקבלת מידע על אחוזי בניה ולהבין מה ניתן לבנות בגג קיבלתי תשובה כי טרם נעשה חישוב בגוש בו אני גר ולכן עלי לפנות באופן עצמאי לבעל מקצוע שיבצע החישוב עבורי !!
לפי הבנתי אתה מעוניין לדעת בפשטות מה הם זכוכיות הבניה הניתנות לך על גג מבנה בבעלותך. ככל הידוע לי המטרא'ז הרבוע המיועד לשטחים עיקריים ו/או שטחי שרות אמור להיות מוגדר בתבע הרלוונטית לאזור בו שוכן המבנה.
האם הבנתי נכון?
אכן זוהר הבנת נכון , למעשה רשום במידע התכנוני כי יש אפשרות לבנות תוספת כ שליש מגודל גג המרפסת ! אז מדוע ישנם אדריכלים הדורשים את הגרמושקה של הבניין לראות אם יש אפשרות להרחבות או לבצע בדיקה בשטחים נוספים שלא מומשו …….
הי hen
בכדי שאדריכל יוכל לדעת מה מקסימום השטח הניתן לבניה על הגג ( מעבר להנחיה הבסיסית) הוא ירצה לדעת כמה שטחים עיקריים ושטחי שירות נוצלו במסגרת הבניה ביחס למותר לפי התבע. במידה והבניה הקיימת לא מימשה את מקסימום השטחים ניתן לעיתים "לנייד" שטחים באותו המגרש לטובת (במקרה שלך) הגדלה של הבניה על הגג. לא תמיד זה "עובר" את הרשות המקומית אבל שווה לבדוק את האפשרות.