שאלות על לימודי אדריכלות

עמוד הבית פורומים פורום אדריכלות שאלות על לימודי אדריכלות

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • תגובות
    שאלות על לימודי אדריכלות

שלום,
    אני מתנצל מראש על מעט הידע שיש לי בנושא.
    הלכתי לייעוץ תעסוקתי לא מזמן והמקצוע שהכי קסם לי הוא אדריכלות.
    אני מעוניין ללמוד מקצוע שיהווה לי ביטחון כלכלי בעתיד, ויאפשר לי לבטא את הפן היצרתי.
    האם יש ביקוש לאדריכלים בשוק?
    האם יש בזה ביטחון כלכלי ופרנסה טובה?
    שנית, ישנן מספר מקומות שמלמדים אדריכלות, איזו מכללה או אונ' אתם ממליצים עליה? טכניון? אונ' תל אביב? בצלהל? כו'?
    שלישית, טילפנו אליי מהמכללה למנהל באשדוד, ודיברו איתי על לימודי הנדסאי אדריכלות.

מהשיחה עם היועץ הלימודי נותרתי עם מספר שאלות שאני יכול לשאול אך ורק אנשים שבאמת עוסקים בתחום-

1. נאמר לי שהנדסאי אדריכלות מורשה חתימה בניגוד לאדריכל שהוא לא מורשה חתימה- הדבר נשמע תמוהה ביותר שאחרי לימודים של 5 שנים ו3 שנים סטאז' הבן אדם לא יהיה מורשה חתימה, האם הדבר הוא נכון?

2.מה עדיף ללמוד הנדסאי אדריכלות או המסלול המלא באדריכלות? האם יש שימוש בהנדסאי אדריכלות ומשרדים יעסיקו הנדסאי אדריכלות?

3. איזו מכללה יותר נחשבת עם בלימודי הנדסאי אדריכלות?

4. האם להיות הנדסאי אדריכלות זה לזרוק כסף וזמן יקר לפח כי זה מעין קיצור דך או שגם להנדסאי אדריכלות יש ביקוש בשוק? האם הוא מרוויח טוב?

5. ממוצע הבגרויות שלי הוא מעל 92 אך הבגרות שלי במתמטיקה עומד על 3 יחידות. הצד המתמטי הוא לא הצד החזק שלי, האם זה יהווה מכשול בהמשך הדרך?

כמובן אני אפגש אם יועצי לימודים ואמשיך לברר עוד על הנושא, עם זאת אשמח למענה לפחות לאחת השאלות הרבות ששאלתי.
    שוב, התחום הזה הוא מאוד חדש לי, אז אני מתנצל על מעט הידע שיש לי בנושא.

לימודים

שי שלום
    לפני שאני אענה אני אספר לך שלמדתי תואר ראשון בעיצוב פנים ואני גם הנדסאית אדריכלות. אולי תקבל עוד תשובות גם מאדריכלים שלמדו לימודי אדריכלות.
    ראשית הבחירה במקצוע הזה חייבת לדעתי לבוא מאהבה גדולה לתחום, אין כסף קל, כדי להצליח צריך להשקיע ולעבוד קשה ובתחילת הדרך השכר לא גבוה. כמו בהרבה מקצועות גם באדריכלות מי שטוב מצליח. 
    זה נכון שאדריכל צריך לעבור סטאז׳ ומסלול ארוך הרבה יותר מהנדסאי אבל לימודים קצרים נותנים לך פחות ידע ממסלול ארוך ומקיף. לימודי הנדסאי הם יותר ממוקדים בגלל שהם קצרים ובלימודי אדריכלות יש יותר זמן וזה גם גורם חשוב במקצוע הזה שבו בגרות ואחריות הם דברים מהותיים לעיסוק. התשובה לא חד משמעית לשאלה מה עדיף אדריכל או הנדסאי, יש יתרונות וחסרונות לכל אחד מהם.  
    מציעה לך להמשיך להתעניין וגם לגשת לפקולטות כדי להתרשם לפני שאתה בוחר איפה ללמוד. 
    בהצלחה
    קרן

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך

Captcha