שלום,
אני מתכנן כרגע בית ובו חלל מרכזי של כ 100 מטר של סלון מטבח ופינת אוכל . מימדי החלל הם 10 על 9.5.
אנחנו רוצי ם לשבור את החלל על ידי תיקרה של קורות המדמה גג רעפים.
וכאן הדילמה :
מצד אחד אני לא אוהב את המראה החיצוני של גג הרעפים. ומעדיף חזיתות גושניות ובית קובייתי. מצד הצד השני אני אוהב את המראה הפנימי של קורות עץ ותקרה משופעת . ישנה אפשרות ליצור תקרה ישרה ומתחתיה חיקוי או בלוף של תקרת קרות משופעת.
השאלה היא האם זה לא יראה מוזר להכנס לחלל עם כזאת תקרה כאשר אין לה שום זכר מחוץ לבית.
עופר הדילמה שלך מובנת. מצד אחד רצון למבנה קובייתי מבחוץ ומצד שני רצון לפנים של תקרת גג רעפים. הייתי מחפש פשרה. אין טעם לייצר תקרה משופעת עם גג שטוח זה "שקר" לא מוצלח. אבל כן תוכל לייצר קורות מסיביות המונחות בשיפוע ממרכז "שדרת" הגג השטוח והיורדות עד לגובה של 240 ס"מ (או גובה אחר, תלוי בגובה החלל) מרצפה לדפנות החלל. בסיטואציה כזאת ברור שהקורות אינן באות לתמוך בקונסטרוקציה של הגג אלה משמשות כאלמנט פיסולי המציג שלד גושני של גג משופע.
זוהר שלום,
ראשית ברצוני להודות לך על תשובתך . אכן הבנת אותי ואת הדילמה. השאלה היא האם לעשות שיפוע לכיוון אחד , והאם לעשות את זה רק על חצי חלל ?
מה לדעתך הגובה המינימום הנכון לחלל בוכל כזה , ומה המקסימום , אני לא רוצה להגיע גבוה מידיי.
תודה עופר.
מאחר ואתה נכנס לגזרת העיצוב עם האלמנטים הדקורטיבים האלו (הקורות) אתה צריך להיות ברור וקריא באמירה העיצובית שלך. התקנה בחצי גג או התחלה או סיומת בגובה לא נכון יתנו תחושה שהרעיון לא ברור מאחר והוא לא אייקוני. מאחר ואני לא מכיר את החלל האמור, אני חייב להזהר אבל על פניו הייתי ממליץ לך לעשות את הקורות מהמרכז לאורך כל התקרה, אבל תגובה מדוייקת יכולה להמסר רק לאחר שאראה חתך או תכנית של הסיטואציה. אם אין ביכולתך להעביר שרטוטים אני ממליץ לך להעזר בייעוץ נקודתי של מעצב מקצועי.