יציאה מקווי בנייה

עמוד הבית פורומים פורום אדריכלות יציאה מקווי בנייה

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • תגובות
    יציאה מקווי בנייה

מכובדיי, שלום.

ברצוני לשאול 2 שאלות, בהתאם לחוקים הקיימים ובעקבותיהם:

** רקע – הריני מתגורר בדירה בבניין של 2 קומות, כלומר קומת קרקע שהיא קומה נפרדת בבעלות דיירים אחרים ודירה בקומה 1, בה אני מתגורר.
    ברצוני לבצע שינויים במבנה שבקומה ה-1 שלי וכך גם לרחיב אותה ולהוסיף "חדר על הגג", ולהלן השאלות:

1.  מאחר ולשכן למטה אין ממ"ד, הבנתי שעפ"י החוק באפשרותי לחרוג מקווי-הבנייה של השכן למטה (שהרחיב כבר לפני כ-20 שנה לערך), ועל-ידי כך "להרוויח" חדר נוסף ו"להרויח" ממ"ד ביושר (על-ידי שליחת "זרועות מטה, אל תוך האדמה!"), האם נכונים הדברים?

2.  האם בתוספת ה"חדר על הגג" באפשרותי לחרוג מ-40 המ"ר המקובלים, על-ידי "חיסכון" המטראז' שלוקחות המדרגות מן הקומה שקיימת כיום אל הקומה החדשה, אל ה"חדר-על-הגג", ועל-ידי כך "להרוויח" (שוב, ביושר ועל-פי התקנות והחוקים) מטראז' נוסף לאותו "חדר-על-הגג"?

אשמח לתשובות מהירות – אגב הרשות המקומית שאמורה, בסופו של דבר לאשר זאת (הבנתי שמרשות לרשות ישנם דברים שמשתנים ומאושרים יותר ופחות) היא חולון!!! שוב המון תודה ושבת שלום.

ממ"ד בקומה עליונה

אורי שלום

הבעיה כאן טמונה במה שאתה קורא לו "זרועות". כ70 אחוז מקירות הממ"ד אמורים להגיע לקומת הקרקע ולקבל ייסוד, המחבר את מבנה הממ"ד לאדמה. במידה והשכן בקומת הקרקע מימש את מלוא זכויות הבנייה הקיימות במגרש ובנה עד קו בניין, אתה תאלץ להכנס עם קירות  בטון (בעובי לא מבוטל) לתוך המבנה שלו. אם השכן נותן לזה הסכמה בידיעה שהוא מקבל ממ"ד וזה מתאים לו מבחינת תכנון הבית שלו, אז מה טוב. אם לא, עליך לראות בממ"ש של חולון מה האלטרנטיבות שמציעה העיריה לסיטואציה שלך בהקשר למגרש שלך.

בהצלחה

זהר בן לביא

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך

Captcha