היי שני,
לעבודות ראשונות, כשאין לך עדיין תעודה על הקיר ואתה צריך את הניסיון, הייתי מייעץ לבקש שכר נמוך, אלפי שקלים בודדים. כזה שגם אם תפשל ובסוף הלקוח יצטרך לקחת את זה למישהו מנוסה – זו תהיה מכה קלה בכנף מבחינתו. במיוחד שמדובר בתחום מאוד טכני, עם המון פרטים ותקנות שצריך להכיר כמו תכנון בית אוכל. אחת הבעיות ברישוי עסקים היא שבניגוד לרישוי בניה, המערכת מצפה ומכוונת אותך לבצע, ולהגיש תכניות של מה שבוצע כדי שכלל הגורמים יעירו את הערותיהם. הרבה יותר קל לבדוק תכנית על בסיס מודל 1:1 שמישהו בנה לך…:) זה כמובן מטיל המון אחראיות על המתכנן – תיזהר עם זה. לחילופין, תיקח סכום יותר משמעותי ותכלול בתוכו קבלני משנה שיבדקו אותך וככה תלמד – יש יועצי תברואה, יש משווקי ציוד מנוסים. הרבה עבודה.
בהצלחה,
יקי