פתיחת דלת בקיר חיצוני

עמוד הבית פורומים פורום אדריכלות פתיחת דלת בקיר חיצוני

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • תגובות

שלום,
    צמוד למרפסת השירות קיים חתיכת גג של המחסן של הקומה מתחת (בניין משותף בן 40 שנים)
    אני מעוניין לפתוח דלת וכך ליצור מרפסת לבית (אין מרפסת כלל) גודל המרפסת שתהיה הוא כ5.5 מ"ר

כמה יעלה (בערך) להוציא היתר בניה לפתיחת דלת כזאת

היי יואב,

שאלה נהדרת.
    התשובה לצערי היא שזה יעלה כמעט כמו שזה יעלה להוציא היתר לתוספת מרפסות לכל הדירות בבניין.
    בנוסף, כמעט בכל הערים (אני מכיר שרק בת ים ואולי בני ברק יוצאות דופן בקטע הזה) – תוספת מרפסות תיעשה "בהינף אחד" – כלומר לא נותנים רק לדירה אחת להוסיף מרפסת ונדרש רוב מוחלט של הדירות או לפחות של דירות בחזית מסויימת.
    בנוסף – זה שהשכן למטה בנה מחסן, לא אומר שהוא תכנן את גג המחסן שלו לעומס של מרפסת (נדרש לפי התקן לעמוד ב-350 ק"ג למ"ר).
    כלומר, התשובה היא שלמרפסת בודדה יהיה קשה לקבל היתר, זה יעלה עשרות אלפי שקלים לתכנון אדריכלי והנדסי (לפחות במשרד מנוסה ובאזור המרכז) וסביר להניח שבעוד 20-30 אלף ש"ח תוכל לקבל היתר לתוספת מרפסות לכל הבניין. בשביל זה כמובן שצריך לגייס את שאר הדיירים ובאותה הזדמנות לעשות שיפוץ.
    ברור שזה מתסכל אבל המערכת בנויה היום ככה שתיאלץ אותה ללכת בנתיב הזה ולא בנתיב של טלאי על טלאי.

זה נכון לרוב הערים באזור המרכז, כדאי לך כמובן לעשות חיפוש של אדריכלים ולבקש הצעות מחיר. יש וועדות שעדיין מתנהלות כמו פעם, כמו מכולת, ואני אומר את זה לחיוב – בלי יועמ"שים שמסבכים הכל, תוך עקיפת המערכת הארצית הממוחשבת, הכל קורה מהר ופשוט יותר. כבר אין הרבה כאלה.

יקי

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך

Captcha