סף גבוה ביציאה למרפסת
עמוד הבית › פורומים › פורום אדריכלות › סף גבוה ביציאה למרפסת
- This topic has 4 תגובות, משתתף 1, and was last updated לפני 4 שנים, 7 חודשים by
יניב.
-
מאתתגובות
-
ספטמבר 6, 2020 בשעה 7:39 am #35518
יניב
אורחשלום ,
כרגע בונים לנו דירה חדשה ושמנו לב שיש בעיה עם הניקוז במרפסת מה שהצריך בתכנון סף גבוה ביציאה למרפסת. השאלה האם ניתן לשנות זאת? כרגע המצב הוא שהבית מרוצף ויש בין יציקת הבטון במרפסת לסוף הריצוף בבית 20 cm כך שצריך להכניס את כל שכבות הריצוף במרפסת בתוך פחות מ20 cm. ישנו רק פתח ניקוז אחד במרפסת ומסדרון ארוך (כ-11 מטר)שמגיע בסופו לגינה. מצורף השרטוט והנתונים .אשמח לפתרונות על מנת לבטל את הסף הגבוה 10 cm בכניסה למרפסת.
תודה !
ספטמבר 9, 2020 בשעה 2:58 pm #35529אדריכל יקי אייכבאוםמנהל הפורום
היי יניב,
אני לא כל כל מבין איפה הבעיה ובמיוחד – למה סומן סף גבוה. יש לך שם בערך 1.5 מפתח הניקוז לויטרינה. 1.5% שיפוע זה בערך 2 ס"מ. שיפוע גם בריצוף וגם וביריעות – 4. אריח+טיט – 3. יריעה – 1 . עוד 2 ס"מ לפי תקן הנמכה בין מרפסת לפנים הבית – עדיין נשארו לך 10 סמ לזיף זיף. לא רואה סיבה למה לתת שם סף מוגבה, לא בטוח גם שזה תקני (תקנות התכנון והבניה) ובטח לא מבחינת תקנות נגישות.
בהצלחה,
יקיספטמבר 9, 2020 בשעה 6:41 pm #35530יניב
אורחזה לא אמור להיות 1.5 אחוז כפול כ8 מטר (מהקצה השמאלי של המרפסת לניקוז) ? משמע באזור 12 סמ הגבהה? אני ממש לא מבין אבל המתכנן אמר לי משהו בסגנון .
דבר שני הוא אמר לי שצריך לפחות איזה 4 סמ בשביל הניקוז בשביל שהוא יהיה נמוך מכל הגובה של המרפסת אין לי מושג למה אבל זה מוריד מה20 CM .
מבחינתו הוא מוריד גם את הויטרינה שזה עוד 4 סמ ככה שזה יוצא 4 + 12 +4 = 20 בלי עניין היריעות והריצוף .
אם תוכל לתת לי חישוב מפורט זה מאוד יעזור.
תודה רבה !ספטמבר 10, 2020 בשעה 7:39 am #35532אדריכל יקי אייכבאוםמנהל הפורום
היי יניב,
כן, עכשיו שאני מתעמק בזה, אני רואה שאין שום צמ"ג נוסף! כלומר את כל השטח הזה, על הגיאומטריה המורכבת מסביב לדירה הוא מתכוון לנקז בצמ"ג אחד שממוקם גרוע ביחס לדירה שלך (כנראה בגלל אילוצי תכנון של דירות אחרות?). לא ברור גם איך יש דלת כניסה\יציאה לדירה מהמרפסת ללא סף מוגבה, הרי רצפת הדירה כולה באותו גובה.
ה-4 ס"מ גובה שהוא אולי מתכוון אליהם הם קוטר הצינור המוליך מפתח הניקוז אל צינור מי הגשם שיורד אנכית לקרקע שמסומן שם בעיגול בפינה הימנית תחתונה.
אז כן, זה יוצא 12 בנקודה הרחוקה והגבוהה + 4 קוטר הצינור – עדיין נשארו לו 6 ס"מ לריצוף ותשתית בנקודה הגבוהה ביותר. סמוך לויטרינה החישוב בפוסט הקודם תקף. במקרה הכי גרוע, הריצוף בקצה המרפסת יכול להיות יותר גבוה מהריצוף בדירה, זה יכול לקרות בפיתוח שטח של בתים פרטיים, אבל אני עדיין לא רואה למה צריך פה סף מוגבה. מציע שתתעקש שיפתור את זה. אגב, עד 40 מ"ר שטח ניקוז מרפסות מותר לנקז מי גשם לביוב, אם יש מגבלה של צמ"ג אחד בלבד (מגבלה שאני לא מבין אותה, מאוד זול ופשוט לפזר צמ"גים ברחבי הבניין ולהקטין מורכבות וגבהי שיפוע).יקי
ספטמבר 14, 2020 בשעה 10:48 am #35550יניב
אורחהיי יקי ,
תודה רבה על התשובה שאלתי אותם שוב לגבי העניין והם יבדקו בשטח . בכל מקרה הצעתי להם להוסיף צמ"ג .
שנה טובה ! -
מאתתגובות