מדרגות צרות

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • תגובות

שלום רב. יש לי גרם מדרגות גדול (2 על 3 מטר) במרכז הבית. הגרם יורד למרתף בגובה 2.5 מטר.

האם אני יכול להחליף את המדרגות במדרגות צרות כדוגמת המדרגות בקישור המצורף בכדי להרוויח שטח ריצפה במרחב העיקרי שלי.

יש לציין כי המדרגות האלו אינן בשמוש תדיר מאחר ויש כניסה נפרדת מחוץ לבית גם למרתף.

הסיבה שאני רוצה להשאיר מדרגות כי העירייה לא מאשרת שיהיה פיצול של הנכס.

האם המדרגות תקניות?

האם נדרש היתר לכזו פעילות?

האם העיריה יכולה להנחות אותי להחזיר את המצב לקדמותו לאחר ביצוע? תודה מראש.

רצ"ב קישור למדרגות-
    תודה מראש

ttps://pergulandshop.co.il/items/576256-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%94-%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%93%D7%92%D7%9D-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%93%D7%92%D7%9D-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99

היי אריאל,

נראה שהמדרגות בקישור ובתמונה לא עומדות בתקן ישראלי למדרגות. הנוסחה של שיפוע המדרגות היא פעמיים גובה המדרגה (רום) ועוד עומק מדרגה אחד (שלח) יהיו בין 61 ל-63. עומק המדרגות פה בנקודות הצרות נראה כמעט 0 (שזה לא תקני בפני עצמו, העומק צריך להיות אחיד). במקומות שיש במקרה מקום לשים רגל, זה עדיין נראה תלול מאוד ולא תקני.
    מדרגות ספירליות יתפסו פחות שטח, ויש כאלו שעומדות בתקן.
    החלפת רכיב פנימי בדירה ברכיב אחר לא מצריכה היתר כל עוד לא מדובר בשינוי הנדסי (שינוי כלשהו של רצפת הבטון או עמודים).

יקי

.

תודה על ההתייחסות, חשבתי על מדרגות ספירליות אבל זה מונע ממני שימוש יעיל במקום.
    האם העירייה יכולה לעשות לי בעיות אם המדרגות לא על פי התקן, או שזה בעיה פרטית שלי כי זה בביתי?
    תודה מראש

היי אריאל,

העיריות השונות עושה בעיות להרבה מלקוחותיי, גם כשמדובר בפנים בתיהם הפרטיים וגם כשההתערבות הזו סותרת את החוק. יועצים משפטיים של עיריות רבות מתנהגים כשריפים, ואף אחד לא פוחד משריף שלא תולה מדי פעם בפעם מישהו. אם הוא אשם – זה בונוס.
    בנוסף, קח בחשבון שאם חס וחלילה איזה אורח שלך נופל במדרגות האלה ותרצה להפעיל ביטוח, חוקרי הביטוח יעוטו על ספר החוקים וכבר ימצאו איפה הרשלנות שלך.
    ולבסוף ואחרי שלכלכנו על פקידים וסוכני ביטוח – צריך להאמין שיש גם פקידים ונבחרי ציבור שבאמת עושים את העבודה שלהם. הם מבינים בזה יותר ממך, קבעו חוקים ותקנות כדי להגן עליך מפני בחירות גרועות ולא בטוחות, וככה התקבלו המדרגות האלה שבביתך. אלא אם יש שם איזה טעות תכנונית בזבזנית מאוד בשטח, הייתי מציע לך להישאר עם המדרגות האלה.

יקי

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך

Captcha