הריסת מחסן ישן ובנית חדש

עמוד הבית פורומים פורום אדריכלות הריסת מחסן ישן ובנית חדש

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • תגובות

יש לנו בחצר מחסן בנוי מעץ ישן בן כ60 שנה שמתחיל להתפורר בגודל 3.5×4 אנחנו רוצים סוף סוף לבנות מחסן מלבנים חדש +חשמל

א. האם יש וצריך לקבל היתר הריסה על הענתיקה מהעיריה ?

ב. בבקשה לבניית מחסן חדש האם הוא צריך להיות באותו גודל או שיש אפשרות לבקש הגדלה?

ג. האם השכנים יוכלו להגיש התנגדות לשידרוג ?
    ד. מתי להכניס אדריכל מהנדס לתמונה ?

ת ו ד ה

היי יוחאי,

טוב ששאלת לפני שהרסת! זו הזדמנות נהדרת להסביר את הנושא, הרבה עושים , הורסים וטועים ומכניסים את עצמם לבעיה קשה.

א. להריסה צריך לקבל היתר. בוודאי. גם אם הוא במגרש שלך (מה שייבדק אחרי הגשה מפת מדידה, אולי יש שכן והמחסן בחלקו נמצא במגרשו?), להריסה צריך למנות מהנדס שייקח עליה אחריות, שהיא מבוצעת באופן בטוח ושאין לה קשר וסיכון למבנים אחרים. בנוסף, אם המחסן מאסבסט – תידרש להביא קבלן מורשה לעבודות אסבסט, אם זה מחסן גדול אולי אפילו הגשת סקר (למשל וידוא שאין ילדים בחצר גן ילדים סמוך בזמן ההריסה). הריסה ללא היתר היא עבירת בניה, ופקח יכול לקנוס אותך עליה או אפילו כתב אישום.
    ב. קיים פטור מחובת הגשת בקשה למחסן עד גודל של 6 מ"ר, 2.2 מ' גובה, מבניה קלה וללא חיבור חשמל או ביוב. חפש "עבודות פטורות מהיתר". נשמע שהמחסן שתרצה לא יעמוד בזה, וזה מביא אותנו לשאלה הבאה.
    ג. מחסן שלא ניתן לקבל עליו פטור – צריך לבקש עבורו היתר. גם אם המחסן הישן היה קיים בהיתר בניה (אני בספק גדול מאוד), עדיין ההיתר החדש צריך לכלול במקרה כזה בקשה להריסת המחסן הישן ובניית חדש. כדי לבנות אותו צריך לראות שקיימות לחלקה שלך זכויות בניה למבנה נוסף, למטרים הנוספים, ולבניה מחוץ או בתוך קווי הבניה. על כל השאלות האלו יוכל לענות אדריכל שיבדוק את זכויות הבניה בחלקה, את ההיתרים הקיימים, ויראה מה ניתן לקבל שם. בסבירות גבוהה מאוד, גם אם ניתן לקבל שם מחסן מוגדל, הדבר ידרוש בקשת הקלות ופרסום והזמנת השכנים להתנגד. הם יוכלו להתנגד, אבל יצטרכו לנמק היטב את התנגדותם (רעש העבודות, אבק וכד' אלה התנגדויות טפשיות שנדחות תמיד).

אני קולט בין השורות שהמחסן הזה יאחסן בני משפחה, יהיו לו חלונות, חשמל ושירותים. אם כך – צריך להבין ולקחת בחשבון הוועדות המקומיות לא מטומטמות, הפקחים יודעים בדיוק מה לחפש, וייתכן ואתה נכנס פה לתהליך בירוקרטי ארוך ומייגע שבסופו, אולי, השקעת ובנית ויהיה לך מחסן. לצורך אחסנה. אני גם מניח מניסיוני שלמחסן הקיים אין היתר, שאין זכויות בניה עודפות ושהוא בנוי מחוץ לקווי בניין באופן שלא ניתן להכשיר כזה מחסן כיום, בטח לא להגדיל. אם אני צודק בהנחות האלה, אני ממליץ לא להרוס את המחסן. חלה על עבירת בנייתו התיישנות ככה שלא ניתן להרוס אותו, בניגוד למחסן חדש שתבנה במקומו.

בהצלחה,
    יקי

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך

Captcha