הרחבת וטרינה בדירת גן , האם נידרש לכך היתר ?

עמוד הבית פורומים פורום אדריכלות הרחבת וטרינה בדירת גן , האם נידרש לכך היתר ?

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • תגובות

האם נידרש היתר עבור הרחבת מפתח הוטרינה בדירת גן? (מדובר ביציאה לגינה שאינה נראית מהרחוב). כמו כן מבחינת קונסטרוקציה הדבר אפשרי ואין שם עמודים או תשתית.
    במידה וכן נדרש היתר, האם יש צורך באישור שאר הדיירים ?

אודה על תשובתכם
    תודה

היי משה,

שינוי חזית, גם אם אחורית, מצריך היתר בניה, אם כי יצאו ב-2017 תקנות רישוי מקוצר שוועדות ואדריכלים רבים לא הפנימו עדיין, ושינוי חזית נכלל בהן.
    הנה קישור לתקנות – https://www.nevo.co.il/law_html/law01/501_639.htm#Seif33
    היתרון של הגשת בקשה במסגרת הזו הוא שלוועדה מוקצים 20 ימי עבודה בלבד לדיון בבקשה אחרי 10 הימים של בדיקת המסמכים (את אותם 10 הימים הם יכולים לקבל אינסוף פעמים כל עוד לא נגמרו להם התירוצים שחסר משהו…). יתרון נוסף – כל חומרי ההגשה יהיו מקוונים, לא נדרשת ניירת.
    נדרש יידוע של שאר הדיירים ומתן הזדמנות להתנגד, היידוע במקרה כזה יהיה או באמצעות חתימתם על תכנית ההגשה, או באמצעות חברת פרסום נדל"ן שתשלח מכתבי דואר רשום, או כל הנפצה זמנית ופרשנות מחמירה אחרת של הייעוץ המשפטי ו\או הבוחן בוועדה המקומית שלך.

בגלל שמדובר בהריסת של קירות, תצטרך גם חתימת מהנדס בבקשה.

בהצלחה,
    יקי

אני מודה לך מאד על התשובה
    נ.ב: יש שני אדריכלים / הנדסאי בניין שאמרו לי שלוקח 5-8 חודשים .. לכל הפחות

היי משה,

בבקשה, שמח לעזור.
    אני לא יודע אם 5-8 חודשים זה מה שהם מבטיחים במסגרת מסלול רישוי רגיל או שהם מכירים את המסלול המקוצר ונתנו הערכת זמן בהתאם.
    לצערי הרב, אין שום וועדה שניתן להוציא בה היתר במסלול רגיל בפחות משנה, וברישוי מקוצר – 5-8 חודשים זו הערכה סבירה. על 10+20 ימי העבודה להחלטה תוסיף מלחמות להסביר לוועדה שיש דבר כזה, דחיות חוזרות ונשנות שמחפשים מהאדמה כדי לדחות בשלב ה-10 ימים ולהרוויח זמן, וצריך לשים לב שאחרי החלטת הוועדה – יש לך רק 30 יום להשלים את הדרישות של בקרת התכן בניגוד לשנתיים במסלול רגיל. אף תאגיד מים, אף מהנדס פיקוד העורף, פקיד מחלקת תברואה או שילוט, חניה ופסולת (ועוד כיד הדמיון הטובה על הבירוקרטים הנפלאים שלנו) לא יודע לעמוד בזמנים האלה, ואז הבקשה נופלת וצריך להגיש מחדש.

בהצלחה,
    יקי

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך

Captcha