צורת הגשה

#32738
צורת הגשה

היי ג'וש,

הנה קישור לחוק התכנון ובניה – https://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%94%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9F_%D7%95%D7%94%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%94

והנה קישור לתקנות התכנון והבניה שמסבירות איך מפרשים אותו – https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/044_046.htm#Seif14

אבל בשניהם לא תמצא הסבר לאיך משרטטים. 

כל רשות מקומית נדרשת לפי החוק לפרסם הנחיות מרחביות שמסבירות בין היתר גם מה אמורה להכיל כל תכנית הגשה, אבל גם שם כנראה שלא תמצא הסבר כזה, פשוט מפני ששרטוט הוא השפה של המתכנן, ואת השפה הזו לומדים בשנה הראשונה ובקורס הראשון אבל זה לא מוגדר בחוק, כמו שכל המילים בשפה העברית לא מוגדרות בחוק. סומכים על שופט שיפרש את צירופיהן. 

החוק מסמיך את מהנדס העיר לאשר תכניות, ואם מבחינתו התכניות עומדות בסטנדרט המקצועי המקובל – התכנית תאושר. 

אם אתה מסתמך בערר על שרטוט לא תקין, טקסטים או נהלים לא יעזרו – אתה צריך חוות דעת אדריכל או עו"ד שמתמחה בחוק התכנון והבניה (לא מקרקעין אלא ספציפית חוק התכנון והבניה) שיאשר שאכן התכנית שגויה או חסרה באופן שמטעה ולא תואמת את השינויים שאושרו. 
לחילופין, אם אתה צודק והם לא אושרו אבל בוצעו – יש כאן עבירת בניה. אתה יכול לפנות למחלקת הפיקוח, להראות להם החריגה וייפתח תיק נגד המבקש.

דבר נוסף – שינויים כאלה כמו דלת לחדר מדרגות או פתח בגג שלא משנים את שטחי הבניה – הם בסמכות מהנדס העיר ללא צורך באישור הוועדה. כלומר, בסמכותו לאשר שינויים כאלה גם אחרי שהוצגה התכנית לציבור ולוועדה. 

יקי