מי אנחנו

המשרד הוקם בשנת 1987 ועוסק בתכנון, עיצוב ופיקוח על מגוון פרוייקטים ומתן ייעוץ במגוון רחב של נושאים בתחומי הבניה, עבור לקוחות שונים מהמגזר הציבורי והפרטי. המשרד רשום כספק מורשה לעבודות תכנון במשרדי ממשלה ורשויות. עובדי המשרד הינם אדריכלים ומעצבים אשר צברו ניסיון רב בתכנון ועיצוב פרוייקטים מגוונים. במשרד הצטבר נסיון רב בתכנון מגורים, תמ"א 38, מבני ציבור, מסחר, חניונים, משרדים, מרפאות ומלונאות כולל עיצוב פנים. סגנון העבודה מבוסס על מגע ישיר עם הלקוח, החל מהשלבים המוקדמים של גיבוש הפרוגרמה, דרך תהליך התכנון והביצוע עד להשלמת הפרוייקט, תוך הקפדה על איכות ושמירה על לוח זמנים. המשרד מלווה את הפרוייקט החל משלב הניתוח והפרוגרמה והתאמתו לצרכי היזם דרך תכנון ראשוני, ריכוז ותאום עבודות היועצים, תכניות להוצאת היתר בניה, תכנון מפורט וליווי הביצוע במסגרת פיקוח עליון או צמוד. עם רשימת לקוחות המשרד נמנים, משרד הבינוי והשיכון, עירית ירושלים, רשויות ומועצות מקומיות, מכבי שירותי בריאות, יזמים וקבלנים, ישיבות ומוסדות, עמותות וחברות פרטיות וציבוריות וכן לקוחות פרטיים.
תחומי התמחות: תכנון, עיצוב פנים, אדריכלות, ארכיטקטורה
קרא עוד צמצם

ת.ד. 3825 ירושלים ירושלים

ביקורות על מנחם גרוס אדריכלים

עדיין לא התקבלו ביקורות על מנחם גרוס אדריכלים כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

ברצוני לבנות בית חדש שיהיה "ירוק", כיצד יכול האדריכל לעזור לי בכך?

אחד השינויים וההתפתחויות הבולטות של בשנים האחרונות, בענף הבנייה, היא הבנייה הירוקה. יותר ויותר אנשים, עוברים לבנייה ירוקה, מתוך מטרה לחסוך באנרגיה, ולשמור על הסביבה. אדריכלים רבים, עברו מצורת הבנייה הישנה אל צורת בנייה "ירוקה". זה בא לידי ביטוי, כווני פתחים בצורה נכונה שעזור לבית להנאות מאוויר טבעי, בידוד מעטפת הבית בצורה נכונה, שימוש במערכות לייצור אנרגיה, שימוש במערכות לאנרגיה נקייה כמו דודי שמש, קולטי חשמל, תאורה סולרית. בנייה ירוקה, הינה גם שומרת על הסביבה, והינה גם חסכנית יותר.

קרא עוד

שלום רב, עליי להראות בגרמושקה מיקום של 2 חניות. החלקה שלי צרה וארוכה וקו החזית הוא בחלק הארוך והצר. האם אני יכולה לשרטט חניות במקביל למדרכה ולא בתשעים מעלות ובצמוד זו לזו. כלומר שטח של 10 מ' * 2.5?

מאחר וחניות אמורות להיות בתוך השטח הפרטי ולא על המדרכה, שמהווה שטח פרטי, עלייך לברר (או לבקש מהאדריכל שיעשה זאת בשבילך)  ברשות המקומיתהאם יש אפשרות כזו ומה הם בכלל, הדרישות שלה לכך.

התשובה ניתנה על ידי רחל צירין, אדריכלות ועיצוב פנים, תל אביב , 052-8843346

 

קרא עוד

שלום, אני מתכנן לבנות בית במושב על שטח חקלאי של המנהל, כיום יש בית ישן שיש לי 2 אפשרויות: 1. להרוס אותו ולבנות בית חדש. 2. לשנות את הבית הקיים. ברור שהתהליך של קבלת האישורים בתוספת הוא קצר ופשוט יותר מהריסה ובניה חדשה. ממה ששמעתי מספיק שאני אשאיר רק קיר אחד מהבית הקיים וזה עדיין יישאר תחת הגדרה של תוספת/הרחבה ולא הריסה ובנייה מחדש. אני מנסה לברר האם זה נכון ומה המינימום שצריך להשאיר מהבית הישן אם יש מינימום בכלל?

הכי נכון לפנות אל הרשות המקומית ולברר מאחר ובדרך כלל תוספת לבית קיים "קלה" יותר ברשויות (תלוי באופי התוספת כמובן אם מדובר על הכפלת הבית אז לא) אבל מסובכת יותר מבחינת ביצוע ויש לחבר מבנה ישן למבנה חדש שאלו שני מבנים ש"עובדים" בקצב אחר
 
המקרה שנידון כאן,הוא שונה מאחר ויש צורך להראות כיצד התוספת מתחברת לבית הקיים, ולכן זה דורש בדיקה מה הרשות המקומית דורשת. 

 

קרא עוד

מה שכר הטרחה של אדריכל

שלום רב

שכר טרחה של אדריכל נקבע על פי מדדים שונים, כגון, שטח התכנון, מיקום המבנה,  עלות הביצוע, תכולת העבודה. אסור לשכוח שכל אדריכל יקח מלכתחילה שכר שונה בהתאם לזמינותו, ומעמדו המקצועי.
לכן לא ניתן לקבע סכום מוחלט של שכר טרחה

בהצלחה

קרא עוד