מי אנחנו

כורזין 5 גבעתיים

ביקורות על ר.א.ש. בע"מ

עדיין לא התקבלו ביקורות על ר.א.ש. בע"מ כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

החלטתי לבנות בית בשכונה מסוימת, האם עלי להתייחס למבנה הבתים שסביבי, או שבאפשרותי לבנות בכל צורה שהיא?

הדבר תלוי בהחלטות ועדת התכנון העירונית. ישנם מקומות בהם העירייה מחייבת לבנות באותו צורה (למשל, כאשר מדובר באזור של בתים צמודי קרקע, לא יתאפשר לבנות בניין רב קומות), ולעיתים העירייה מאפשרת שילובים או שפשוט אין שום החלטה ולכן בעל המגרש יכול לעשות כרצונו. לרוב הנטייה היא לאפשר בנייה שתשתלב בשכונה ולא תפר את האיזון שבה.

קרא עוד

האם אדריכל צריך לשאת רישיון או שמספיק שהוא ילמד את התחום ויקבל בו תואר?

לפי תקנות המהנדסים והאדריכלים, אדריכל חייב לשאת רישיון והוא יכול לקבל אותו רק אחרי שהוא עובר תקופת הכשרה אצל אדריכל מוסמך (מי שיש לו רישיון יותר מחמש שנים). תקופת ההכשרה נמשכת שלוש שנים, במהלכה הוא ינהל פרויקטים תחת פיקוח של האדריכל המוסמך. לאחר מכן הוא יצטרך לעבור בחינות רישוי. רק אם עבר את בחינות הרישוי הוא יקבל את הרישיון.

קרא עוד

אני רוצה לבנות בבית שלי מרפסת, כיצד אדע האם אני יכול ומדוע יכולים למנוע זאת ממני?

לשאלה הראשונה, התשובה נמצאת במספר מקומות. את חוקי הבנייה ניתן למצוא הן ברשת, הן באיגוד הקבלנים והן כמו ברשות המקומית. לשאלה מדוע ניתן למנוע פתיחת מרפסת או כל דבר אחר, אזי שהתשובה מתחלקת לשניים. ראשית, המדינה לא רוצה שכל אחד יבנה בצורה חופשית וייצור אי סדר, שנית, בנייה שכזו יכולה לפגוע בזכויות השכנים, ולכן לא כל אחד יכול לפתוח מרפסת או לבנות על גג הבית בצורה חופשית.

קרא עוד

רציתי לדעת כמה עולה תכנון שיפוץ מקיף לדירת 4 חדרים (סגירת מרפסות ושינוי חלל פנימי) והאם זה כרוך בקבלת היתר מהעירייה?

שלום רב

שאלתך מעט בעייתית שכן כל אדריכל לוקח סכום אחר ולכן אי אפשר לומר כמה זה יעלה לך. מה שכן זה אכן דורש היתר מהעירייה.

בהצלחה

קרא עוד

ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

קרא עוד