» » טיפים בתכנון בית

טיפים בתכנון בית

יותר ויותר אנשים, אשר בונים בית פרטי, משתמשים היום בשירותי אדירכלים על מנת לתכנן ולעצב את ביתם באופן אופטימאלי. תיכנון ועיצוב נכון, מאפשרים ניצול שטח הבית בצורה יעילה, ועיצובו באופן שיתאים למגורים לטווח ארוך. 
 
עבודה עם אדריכלים, מאפשר תכנון נכון של הבית, מבחינת כמות החדרים, מיקומם, ההפרדה ביניהם, ושטחם. כל זה, תוך הקפדה על בנייה נכונה ויעילה, עם יצירת חללים גדולים ומרווחים, שיאפשרו מגורים נוחים בבית.
 
עבודה עם אדריכל , מתחילה בכתיבת תוכנית לבניית הבית. בשלב זה, מחלקים את השטח עליו אמור להיבנה הבית, בין האזור הבנוי לאזור הלא בנוי. באזור הלא בנוי, יוכלו בעלי הבית, לגדל גינה, לבנות מחסנים, או להקים אזור חנייה.

אחרי ששטח האזור הבנוי נקבע, יש להחליט כמה קומות יהיה הבית. מאחר ומדובר בבית פרטי, אזי שיש לקבוע כמה קומות יש לבנות, בהתאם לצרכים של בעלי הבית וכמו כן, בהתאם לנוף הבתים בסביבה, על מנת לא לפגוע באחידות הבנייה בשכונה.
 
הקומה הראשונה, תהיה קומת המקלט, אשר תיבנה מתחת לשטח הבנוי. המקלט ישמש את בני הבית במקרה של מלחמה, או אף ישמש לחדר בימים רגילים. שטח המקלט צריך להיות גדול מספיק, כדי להכיל את כל בני המשפחה בעת הצורך, וכמו כן, שיהיה ניתן לנהל בו אורח חיים תקין למשך תקופת זמן ממושכת. חשוב שהגישה אליו תהיה פשוטה וזמינה, שהוא יכיל מסנני אוויר, וקירותיו יהיו עבים מקירות הבית.
 
קומת הכניסה, תכיל את המרחבים המשותפים שישמשו את כלל המשפחה. מדובר, במטבח, סלון, מרפסת ושירותים. החללים בקומה זו יהיו גדולים, ונהוג שאזור זה יהיה עם יותר מכיון אוויר אחד, על מנת שייכנס אור ואוויר במשך כל שעות היום.
 
הקומה השנייה, תחולק לחדרי שינה, על פי מספר הגרים בבית. החלוקה של חדרי השינה, צריכה להיות עם חשיבה לטווח הרחוק, לשלב בו כל ילד ירצה חדר משלו. בין החדרים תהיה הפרדה ברורה, כאשר חדרי השינה של הילדים יהיו בצד אחד, בעוד החדר של ההורים בצד השני. כך תהיה פרטיות מלאה לכל אחד מהצדדים. קומה זו תכיל חדרי שירותים, הן לילדים והן להורים.
 
הקומה השלישית, היא קומת הגג. קומה זו תחולק בין החלק המקורה לחלק הפתוח. ישנם אדריכלים אשר ממליצים שקומה זו תישאר פתוחה, על מנת להינאות מאוויר ומהשטח הפתוח, בעוד אחרים ימליצו להתייחס למזג האוויר החורפי, ולכן יש לסגור את חלק מהגג, כך יהיה ניתן להנאות ממנו גם בחורף.

כמובן שלצד תכנון מבנה הבית, יש לקחת בחשבון, את תכנון ועיצוב הגינה, מעברי היציאות והכניסות אל החנייה ואל הגינה, את הבנייה החיצונית של הבית, את אופי הבנייה אל מול מול מוטיבים סביביתיים, השפעת מזג האוויר, בנייה שכונתית, ואף למוטיבים של איכות הסביבה.

עוד באותו נושא

אדריכלות בשבילכם

אדריכלות בשבילכם

רכשתם בית חדש ואתם מתלבטים מי יהיה האדריכל שלכם? החלטתם לעצב את המשרד ואתם לא יודעים איפה להתחיל? תנו לנו לעזור לכם. באתר My Architect, תוכלו למצוא...

אדריכלות ירוקה - מדריך

אדריכלות ירוקה - מדריך

האידאולוגיה העומדת מאחורי אדריכלות ירוקה היא השגת תנאי מחייה אופטימליים תוך ניצול מינימלי של משאבים. הרעיון הוא ליצור מבנים אשר יחסכו...

מדריך עיצוב חנויות

מדריך עיצוב חנויות

חנויות כיום אינן רק מקום בו אנו הולכים לקנות, אלא הן מקום בו יכולים לבלות שעות. זו הסיבה בגללן בעלי חנויות שמים דגש נרחב לעיצוב החנות שלהן...

עיצוב מסעדות - שיהיה נעים לאכול

עיצוב מסעדות - שיהיה נעים לאכול

בשני העשורים האחרונים, עם התפתחות התרבות הקולניארית בישראל, התפתח גם התחום של תרבות המסעדות. תגידו להתראות לכיסאות הפלסטיק הישנים ותברכו...

המדריך השלם של נורות תאורה לבית

המדריך השלם של נורות תאורה לבית

מאז רשם תומס אדיסון את הפטנט הראשון על נורת ליבון חשמלית ב-1879, המציא העולם שוב ושוב נורות חדשות מבוססות חשמל המאפשרות להאיר את הבית ואת המשרד. במאמר...