» » בנייה כפרית - מי אמר שהעיר היא לא כפר?

בנייה כפרית - מי אמר שהעיר היא לא כפר?

בספרי ילדים, כאשר רוצים לצייר בית, לרוב הוא יהיה בנוי מלבנים גדולות ועם גג רעפים אדום – עבור רבים, אידאל הבית הוא בית בכפר.
כיום, ניתן להשיג את מראה הבית הכפרי גם בעיר

 

למרות המעבר המתמיד של ישראלים אל בניינים עתירי קומות ושכונות עמוסות במגדלים, עדיין רבים מעדיפים לפנות לאדריכלים המתמחים בתכנון בתים בסגנון בנייה כפרית.

הבחירה בבנייה כפרית מתחילה בשלב תכנון הבית, וגוררת תפיסה שונה לגמרי מאשר תכנון רגיל של בית מגורים.

לכן, מי שמעוניין לבנות בסגנון כפרי יכול אמנם לבקש מכל אדריכל לכוון את התכנון למוטיבים מסוימים, אבל עדיף למצוא אדריכלים המתמחים בנושא בנייה כפרית.

בנוסף, בנייה כפרית אינה רק קונספט עיצובי שכולל התייחסות לגג רעפים אדום ומבנה בסגנון של חווה בכפר.

כיום יש תתי-קטגוריות בתחום הבנייה הכפרית שמשפיעה על עבודתם של קבלני בנייה בכל שלבי הקמת הבית – תכנון בית אקולוגי או ירוק, ועיצוב הבית בסגנון ים תיכוני.


מאפיינים בולטים של בנייה כפרית

למרות שהמושג בנייה כפרית משתנה בין קבלן בנייה אחד למשנהו, וגם בקרב אדריכלים, ישנם כמה מאפיינים שמזוהים איתו:

בנייה מעץ– אמנם לא מתאים לכל אחד, אולם בעולם מקובל מאד לבנות בתים מעץ. הבית עמיד פחות בפני שריפות, אך הבנייה זולה יותר משימוש בבטון ולעיתים אף מהירה יותר. בהערכה גסה, מחיר בניית בית מעץ יעמוד על 2,500-3,000 ₪ למ"ר, בעוד בנייה מבטון ואבן תעלה מחיר כפול.

בניית גגות רעפים– מלבד המראה היפה של גג רעפים משופע, יש לכך יתרונות תכנוניים. במרבית המקרים שטחים מתחת לגג הרעפים שלא עוברים גובה מסויים, לא יחשבו כניצול של אחוזי בנייה או שטח מגורים לצרכי ארנונה – בצורה זו ניתן להרחיב עד מאד את שטח הבית, ולכלול בו איזורי אחסון ושירות רבים.

גג שטוח– מראה עדכני בבנייה פרטית, כאשר אין מגבלות של שטחי בנייה. היתרון הוא שניתן להפוך את הגג כולו למרפסת רחבת ידיים.

בתי אבן – לא רק בירושלים, אלא בכל הארץ ניתן לצפות את החלק החיצוני של הבית באבן. בבנייה הכפרית ישנה העדפה לשימוש באבנים לא סימטריות, בעלות מראה טבעי.

חשוב להדגיש כי לא מדובר בבנייה של הבית מאבן, ולכן גם בית שעשוי מעץ ניתן לצפות מבחוץ באבנים. ככל שהאבן טבעית ומעובדת פחות מחירה גבוה יותר (200-600 ₪ למ"ר) וכך גם המחיר שיגבה קבלן בנייה על השימוש בה יעלה.


כאמור לעיל בנייה כפרית תשולב פעמים רבות בבנייה אקולוגית (בניה ירוקה). עבור קבלני בנייה מדובר במשימה לא פשוטה, אך לסביבה זהו רווח נקי תרתי משמע. כל תכנון פרויקט הבנייה מתייחס להשפעה הסביבתית של שימוש בחומרים שונים, ומבנה הבית מתוכנן לחסכון מרבי של אנרגיה.

חסכון זה מושג על ידי ניצול מקסימלי של אור טבעי, ושימוש בחומרים שייצרו בידוד טבעי אופטימלי (לדוגמה, שתילת צמחים מטפסים שיוסיפו שכבת בידוד נוספת).
 

סגנון הבנייה כפרית עשוי לייקר את המחיר של בניית הבית בעשרות אחוזים, אך התוצאה תהיה בבית חסכוני באנרגיה, מוצף אור ובעל בידוד מעולה, באופן שיוביל לחסכון בטווח הארוך.

עוד באותו נושא

אדריכלות בשבילכם

אדריכלות בשבילכם

רכשתם בית חדש ואתם מתלבטים מי יהיה האדריכל שלכם? החלטתם לעצב את המשרד ואתם לא יודעים איפה להתחיל? תנו לנו לעזור לכם. באתר My Architect, תוכלו למצוא...

אדריכלות ירוקה - מדריך

אדריכלות ירוקה - מדריך

האידאולוגיה העומדת מאחורי אדריכלות ירוקה היא השגת תנאי מחייה אופטימליים תוך ניצול מינימלי של משאבים. הרעיון הוא ליצור מבנים אשר יחסכו...

עיצוב מסעדות - שיהיה נעים לאכול

עיצוב מסעדות - שיהיה נעים לאכול

בשני העשורים האחרונים, עם התפתחות התרבות הקולניארית בישראל, התפתח גם התחום של תרבות המסעדות. תגידו להתראות לכיסאות הפלסטיק הישנים ותברכו...

המדריך השלם של נורות תאורה לבית

המדריך השלם של נורות תאורה לבית

מאז רשם תומס אדיסון את הפטנט הראשון על נורת ליבון חשמלית ב-1879, המציא העולם שוב ושוב נורות חדשות מבוססות חשמל המאפשרות להאיר את הבית ואת המשרד. במאמר...

עיצוב גינות- מדריך קצר

עיצוב גינות- מדריך קצר

חשיבות העיצוב של הגינה שלנו, איננה רק לטובת המראה שלה אלא גם ובעיקר לתחושה האישית שלנו, ככה זה שעיצוב גינות מתקשר לאנרגיות פנימיות לפחות...