עמוד הבית › פורומים › פורום אדריכלות › היי, יש לי שאלה, אשמח שתענו :) › בפורום אדריכלות אפשר לשאול שאלות על לימודי אדריכלות. שאלה נהדרת!
היי שי,
המקצוע האדריכלי דורש הרבה יצירתיות. לצערי הרבה ממנה הולך לאיבוד בסבך הביורוקרטי של רישוי הבניה בישראל, אבל אולי דווקא בגלל זה צריך גרעיו יצירתי מלכתחילה. ואכן בלימודי אדריכלות ובבחינות שלפני זה מרכיב חשוב מאוד בהערכה – מידת היצירתיות.
כשאני רציתי להתקבל ללימודים, הצטרפתי למחזור הראשון של של שני חבר'ה שהחליטו לעשות מכינה. חילקתי פליירים עבורם בעזריאלי בתמורה להנחה. היום אולי שמעת עליהם – 6B…
הם לימדו אותי משהו שעזר לי להתקבל גם לבצלאל וגם לטכניון – כנראה שהרעיון הראשון שעולה לי לתרגיל מסויים הוא בנאלי. להמשיך לחשוב על עוד כמה ולבחור מתוכם. העיקר לחשוב מה יעשו 80% מהאחרים ולעשות שונה. לחשוב מה מתבקש ולהפתיע.
אני לא יודע מה זה "לעבור את המכינה" – המכינה כשמה כן היא – מכינה למבחן. גם בלעדיה את יכולה לגשת למבחן אם יש לך את ציוני הבגרות ופסיכומטרי מתאימים. אם מנחים במכינה לא חושבים שתצליחי במבחן – זה ממש לא אומר שזה מה שיחשבו מי שבודקים את המבחן.
אבל כן – המבחנים והריאיונות בוחנים בעיקר יצירתיות. ידע מקדים בתולדות האומנות יעזור לך מאוד לא ליפול לבנאליות מצד אחד ולהראות רוחב אופקים מצד שני, ובמצב שבו כולם הולכים למכינה, אני מניח שהרבה יותר קשה להתקבל בלעדיה.
אם את לא מתחברת לאתגר שבלייצר משהו יפה ומקורי בלי הוראות וכללים ידועים, אז יכול להיות שהנדסה, אולי הנדסת בניין, זה דווקא יותר הכיוון שלך.
אם את מתחברת לאסטתיקה ולאימאג'ים מקוריים ויפים ורוצה לעשות גם, אז אולי אדריכלות היא הכיוון שלך.
אחד היתרונות של לעשות מכינה הוא שבטוח שתהיה לך כבר הרגשה לגבי החיבור.
יקי