מי אנחנו

סטודיו לתכנון ועיצוב אדריכלי, בהנהלת אדריכל אמיר גרגיר, מתמחה בתכנון כולל ובעיצוב פנים, של בתים פרטיים, דירות יוקרה, מבני ציבור ומשרדים.
קרא עוד צמצם

נחום 25 גדרה

ביקורות על אגס - תכנון ועיצוב אדריכלי

עדיין לא התקבלו ביקורות על אגס - תכנון ועיצוב אדריכלי כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

כמה זמן לוקח להרכיב תוכנית אדריכלית לשינוי מפרט פנימי של חנות?

זמן העבודה תלוי בהיקף העבודה. אם מדובר באמת בשינוי מפרט פנימי בלבד, היינו שינוי עיצוב פנים ומקסימום עבודות מודיפיקציה קלות בפנים (שינוי קירות וכד'), זמן העבודה הצפוי עבור האדריכל קצר יחסית, שבוע-שבועיים בדרך כלל.

באם מדובר בעבודות מסובכות יותר, כמו הוספת קומה, שינוי מפרט חיצוני כמו חלונות וכו' (דורש הכנת תוכנית נוספת להגשה לאישור) וכד', צפו לחודש-חודשיים. ניתן כמובן לקצר תהליכים בתוספת תשלום.

קרא עוד

שלום, אני מתכנן לבנות בית במושב על שטח חקלאי של המנהל, כיום יש בית ישן שיש לי 2 אפשרויות: 1. להרוס אותו ולבנות בית חדש. 2. לשנות את הבית הקיים. ברור שהתהליך של קבלת האישורים בתוספת הוא קצר ופשוט יותר מהריסה ובניה חדשה. ממה ששמעתי מספיק שאני אשאיר רק קיר אחד מהבית הקיים וזה עדיין יישאר תחת הגדרה של תוספת/הרחבה ולא הריסה ובנייה מחדש. אני מנסה לברר האם זה נכון ומה המינימום שצריך להשאיר מהבית הישן אם יש מינימום בכלל?

הכי נכון לפנות אל הרשות המקומית ולברר מאחר ובדרך כלל תוספת לבית קיים "קלה" יותר ברשויות (תלוי באופי התוספת כמובן אם מדובר על הכפלת הבית אז לא) אבל מסובכת יותר מבחינת ביצוע ויש לחבר מבנה ישן למבנה חדש שאלו שני מבנים ש"עובדים" בקצב אחר
 
המקרה שנידון כאן,הוא שונה מאחר ויש צורך להראות כיצד התוספת מתחברת לבית הקיים, ולכן זה דורש בדיקה מה הרשות המקומית דורשת. 

 

קרא עוד

שלום,סיימתי לימודי אדריכלות ויש לי כמה הצעות שכמה מהן זה לחדש גרמושקות ישנות ,כמה אני אמור לקחת על כל אחת?

שלום רב

עלות חידוש גרמשוקה תלויה בגודל המבנה ובסוג העבודה. בדרך כלל דירה או בית פרטי החל מ-200 מ"ר עולה 2500-3000 שקל. במידה ויש צורך לפנות לרשויות, אז המחיר שאת יכולה לדרוש הוא גבוה יותר.

בהצלחה

קרא עוד

ברצוני לבנות בית חדש שיהיה "ירוק", כיצד יכול האדריכל לעזור לי בכך?

אחד השינויים וההתפתחויות הבולטות של בשנים האחרונות, בענף הבנייה, היא הבנייה הירוקה. יותר ויותר אנשים, עוברים לבנייה ירוקה, מתוך מטרה לחסוך באנרגיה, ולשמור על הסביבה. אדריכלים רבים, עברו מצורת הבנייה הישנה אל צורת בנייה "ירוקה". זה בא לידי ביטוי, כווני פתחים בצורה נכונה שעזור לבית להנאות מאוויר טבעי, בידוד מעטפת הבית בצורה נכונה, שימוש במערכות לייצור אנרגיה, שימוש במערכות לאנרגיה נקייה כמו דודי שמש, קולטי חשמל, תאורה סולרית. בנייה ירוקה, הינה גם שומרת על הסביבה, והינה גם חסכנית יותר.

קרא עוד

כיצד בוחרים מי יתכנן ויעצב בניינים ציבוריים והאם לציבור יש השפעה על ההחלטה?

בחירת אדריכל ומעצב פנים לתיכון בניין ציבורי, נעשה באמצעות מכרז. הממשלה, הרשות האחראית או העיירה המקומית, מפרסמים מכרז בו נכתב מה בדיוק הם רוצים ולמה הם מצפים. אז ניגשים האדריכלים שמעוניינים בביצוע העבודה, מציעים הצעה, בה נאמר מה הם מציעים לבנות, כיצד ואת עלויות העבודה. כאשר ההצעה מתקבלת, ניתנת זכות ערעור למפסידים במכרז במידה ונראה להם שהמכרז לא היה חוקי מסיבות שונות. בנוסף, יכול הציבור להגיש ערעור במידה והוא חש שההצעה שהתקבלה יכולה לפגוע בו. ישנם מקרים, בהם הציבור הוא זה שמכריע איזו הצעה תתקבל, באמצעות משאל או סקר.

קרא עוד