מי אנחנו

יוזמה 8 טירת כרמל

ביקורות על מושלי דגן ארכיטקטים בע"מ

עדיין לא התקבלו ביקורות על מושלי דגן ארכיטקטים בע"מ כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

מה העלות של יעוץ אדריכלי לסגירת מרפסת?

בדרך כלל יעוץ אדריכלי במקרה כזה יעלה בין 500-1300 דולר. היעוץ כולל פגישת היכרות והכנת תוכניות עבודה מפורטות, כולל תוכנית בניה (אחד לחמישים) ותוכנית להגשה לוועדה המחוזית (אחד למאה). ברוב המקרים אדריכלים מציעים מפגש יעוץ במחיר נמוך בהרבה (100-200 דולר, לעיתים אפילו בחינם וללא התחייבות).

קרא עוד

יש לי דירת קרקע 150 מ כולל החצר אולי קצת יותר ואני רוצה להשכיר אותה יש לה שתי כניסות נפרדות ממש כך שישנה אפשרות לחלק אותה לשתי דירות למי אני אמורה לפנות לבדוק אם זה מותר ולעשות זאת?

שלום רב

ראשית, עלייך לבדוק אם על פי החוקים העירוניים מותר לך לחלק את הדירה. ישנן רשויות שלא מתירות זאת

שנית, על מנת לחלק את הדירה בצורה נאותה, את יכולה לפנות לאדריכל שיתכנן את החלוקה בצורה מדויקת או לקבלן שיעשה זאת על פי תיכנון שלך. כמובן שעלייך לקחת בחשבון שבכל חלק יהיה מטבח ושירותים בנפרד, לנוחיות הדיירים.

בהצלחה

קרא עוד

אני מעוניינת להרחיב בית ישן ב60 מטר, האם יש אפשרות לבנות חדר מחוזק במקום ממד השכנים למטה לא עשו תוספת כך שאין לי בסיס לבניה. אני מדברת על החיסכון על מנת שלא אצטרך לבנות גם להם.

התשובה היא כן.  ממד אמור לרדת לקרקע ב-70 אחוז קירות ואם השכנים לא עשו הרחבה אין אפשרות לבנות בשבילם את הקירות.
ההמלצה שלי היא לחזק דווקא חדר קיים לפני תחילת ביצוע של הגשה של תוספת לעירייה על מנת שלא תהייה תלויה באישור הג"א לתוספת החדשה ואת התוספת החדשה להגיש כשחדר מחוזק (זה נקרא שיפור מיגון) קיים כבר בבית. 
אם זה לא מסתדר עם המצב של הבית,  כרגע אז כמובן שהחדר בהרחבה יוכל להיות חדר מחוזק
חדר מחוזק, לידע כללי, הכוונה הוא לחדר שיש לו תוספת בניה פנימית ורצפה של בטון (עושים יציקה ע"ג הרצפה)
אבל רק איש הג"א יכול לתת את הדרישה המדוייקת למקום  ובדרך כלל צריך גם מהנדס שיצהיר שאין אפשרות לרדת 70 אחוז מהקירות כלפי מטה. כמו כן צריך גם לראות גדלי חלונות ועוד נתונים כדי להחליט איזה חדר יחוזק.

התשובה ניתנה על ידי רחל צירין, אדריכלות ועיצוב פנים, תל אביב , 052-8843346

קרא עוד

ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

קרא עוד