מי אנחנו

האירוס 26 עומר

ביקורות על גלעדי קורה

עדיין לא התקבלו ביקורות על גלעדי קורה כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

השאלה היא: כמה זמן אחריות היא של הקבלן על צנרת ראשית של בניין משותף? כלומר, הפיצוץ מים אירע בצינור המזין את הבניין כולו.

שלום רב

בד"כ אחריות היא לשנה אך יש לבדוק את העניין ע"פ חוק וגם מי גרם לנזק. אם זו דירה בבניין חדש בד"כ , מצורפת חוברת מפרט טכני של כל החומרים וגם הצנרת כולל כמה אחריות יש.
 
בכל מקרה יש להתקשר לקבלן ולדרוש את התיקון.

התשובה ניתנה על ידי הגר פאר, בעלת סטודיו לאדריכלות ועיצוב, מושב גאולים, 050-3451321, 077-3451321

קרא עוד

כמה עולה תכנון בית פרטי (שום דבר מיוחד מידי) על ידי אדריכל?

העלות תלויה מאוד בזהות האדריכל כמובן. המחירים הנמוכים יותר שהצלחנו למצא עמדו בסביבות ה-5000$, כולל תוכנית מפורטת (וכן הגשת גרמושקה לוועדה המקומית לתכנון ובניה) ואישור של מהנדס בניין.

בפועל היום המחירים הממוצעים גבוהים יותר, עד לכ-10 אלף דולר, משהו בסביבות העשרה אחוז מעלויות הבניה (לא כולל עלות הקרקע). כמובן שאדריכלים בעלי שם גובים פי 2-5 מהמחיר הזה, אבל בעוד שלא תמיד כדאי להשקיע המון בעיצוב האדריכלי, חיסכון יתר (על ידי פניה לאדריכל שגובה סכום נמוך מאוד, ולכן חזקה עליו שיסתמך על תוכניות שבלוניות ועלול אף "לפספס" פרטים חיוניים) יעלה לכם ממש ביוקר (החל מעיכובים באישור הוועדות השונות וכלה בטעויות בניה, עיכובים בביצוע וצורך בתיקונים בעתיד).

קרא עוד

שלום רב, עליי להראות בגרמושקה מיקום של 2 חניות. החלקה שלי צרה וארוכה וקו החזית הוא בחלק הארוך והצר. האם אני יכולה לשרטט חניות במקביל למדרכה ולא בתשעים מעלות ובצמוד זו לזו. כלומר שטח של 10 מ' * 2.5?

מאחר וחניות אמורות להיות בתוך השטח הפרטי ולא על המדרכה, שמהווה שטח פרטי, עלייך לברר (או לבקש מהאדריכל שיעשה זאת בשבילך)  ברשות המקומיתהאם יש אפשרות כזו ומה הם בכלל, הדרישות שלה לכך.

התשובה ניתנה על ידי רחל צירין, אדריכלות ועיצוב פנים, תל אביב , 052-8843346

 

קרא עוד

ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

קרא עוד