מי אנחנו

י.ת. אדריכלים הינו משרד מוביל ובעל נסיון בתחום התחדשות עירונית הכוללת תמ"א 38 ופינוי בינוי.
משרדנו נותן מענה לתכנון אדריכלי כולל ומלא לפרוייקטים של תמ"א 38 ופינוי בינוי.
קרא עוד צמצם

בגין 20 רמת גן

ביקורות על י.ת. אדריכלים

עדיין לא התקבלו ביקורות על י.ת. אדריכלים כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

שלום, אני מתכנן לבנות בית במושב על שטח חקלאי של המנהל, כיום יש בית ישן שיש לי 2 אפשרויות: 1. להרוס אותו ולבנות בית חדש. 2. לשנות את הבית הקיים. ברור שהתהליך של קבלת האישורים בתוספת הוא קצר ופשוט יותר מהריסה ובניה חדשה. ממה ששמעתי מספיק שאני אשאיר רק קיר אחד מהבית הקיים וזה עדיין יישאר תחת הגדרה של תוספת/הרחבה ולא הריסה ובנייה מחדש. אני מנסה לברר האם זה נכון ומה המינימום שצריך להשאיר מהבית הישן אם יש מינימום בכלל?

הכי נכון לפנות אל הרשות המקומית ולברר מאחר ובדרך כלל תוספת לבית קיים "קלה" יותר ברשויות (תלוי באופי התוספת כמובן אם מדובר על הכפלת הבית אז לא) אבל מסובכת יותר מבחינת ביצוע ויש לחבר מבנה ישן למבנה חדש שאלו שני מבנים ש"עובדים" בקצב אחר
 
המקרה שנידון כאן,הוא שונה מאחר ויש צורך להראות כיצד התוספת מתחברת לבית הקיים, ולכן זה דורש בדיקה מה הרשות המקומית דורשת. 

 

קרא עוד

כמה אמור לעלות תכנון לבניית קומה שניה בסביבות 50 מ"ר (כולל תכנון מיקום מדרגות, עיצוב חדרים למעלה…)?

שלום רב

עלויות עיצוב ותכנון משתנות בהתאם לאדריכל , גודל המקום, סוג העיצוב ופרמטרים נוספים. מכאן שלא ניתן לקבוע בוודאות מה עלות התכנון

קרא עוד

אני רוצה לבנות מקלחת בחדר שינה הנה 1.40-1.40 מ"ר. הייתי מעוניין לדעת האם יכנסו שירותים, כיור ומקלחון?

שלום רב

ניתן להכניס שירותים, כיור ומקלחון אך זה יהיה צפוף מאוד ולא יהיה ניתן לעצב את המקלחת בצורה יפה ונוחה.

התשובה ניתנה על ידי רחל צירין, אדריכלות ועיצוב פנים, תל אביב , 052-8843346

קרא עוד

החלטתי להוסיף ממ"ד בבית, מה התקן לכך?

לפי תקנות הג"א, ממ"ד חייב לכלול שטח מינימלי של 5 מ"ר, רוחב מינימלי של 1.6 מ"ר, גובה 2.8 מ"ר, נפח 12.5 מ"ק, חלון 1.2 מ,ר, דלת 60-80 ס"מ על 200 ס"מ, צינור אוויר בגובה של 1.90 מטר, נקודת טלפון, תאורת חירום, תקע לאנטנת טלוויזיה ורדיו.
כיום חייבת בנייה של ממ"ד בכל בית חדש.

קרא עוד

כיצד בוחרים מי יתכנן ויעצב בניינים ציבוריים והאם לציבור יש השפעה על ההחלטה?

בחירת אדריכל ומעצב פנים לתיכון בניין ציבורי, נעשה באמצעות מכרז. הממשלה, הרשות האחראית או העיירה המקומית, מפרסמים מכרז בו נכתב מה בדיוק הם רוצים ולמה הם מצפים. אז ניגשים האדריכלים שמעוניינים בביצוע העבודה, מציעים הצעה, בה נאמר מה הם מציעים לבנות, כיצד ואת עלויות העבודה. כאשר ההצעה מתקבלת, ניתנת זכות ערעור למפסידים במכרז במידה ונראה להם שהמכרז לא היה חוקי מסיבות שונות. בנוסף, יכול הציבור להגיש ערעור במידה והוא חש שההצעה שהתקבלה יכולה לפגוע בו. ישנם מקרים, בהם הציבור הוא זה שמכריע איזו הצעה תתקבל, באמצעות משאל או סקר.

קרא עוד