מי אנחנו

בשנים האחרונות גוברת ההבנה שלתהליכים רבים ובפרט לאלו הכוללים הרחבת שטח הקיום האנושי על חשבון שטחים טבעיים, קיימות השפעות מרחיקות לכת על הטבע הסובב אותנו, על בריאותינו, על ערכינו ועל עתיד ילדינו. כולנו שותפים בהגברת המודעות למגוון נושאי סביבה ובהם - שינוי בהרגלי צריכה ומחזור, צמצום ההטמנה באתרי הפסולת, עידוד בנייה ירוקה, מודעות לנושא זיהום האוויר . אנחנו מבינים היום טוב יותר, כי על צריכת משאבי טבע להיעשות בתבונה תוך שאנו משתדלים להשאיר אחרינו עולם לא פחות טוב, מכפי שנמסר לנו לפיקדון, על פי עקרונות של פיתוח בר קיימא, וכמאמר חז"ל: "תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי שאם קלקלת אין מי שיתקן אחריך" (מדרש קהלת רבה, ז') מערכות ערכים הכוללות בתוכן התייחסות של כבוד הדדי בין האדם והטבע, הן בעיני מערכות ערכים שעשויות ליצור חברה טובה וצודקת יותר. אנו מובילים סקרים סביבתיים, סקרי השפעה על הסביבה, נספחים סביבבתיים, חוו"ד סביבתיות ושיתופי פעולה בתחום איכות הסביבה. המשרד מנוהל ע"י אודי בר לבב, בוגר לימודי תואר ראשון (B.Sc.)במדעי הטבע מהאוניברסיטה העברית בירושלים ומוסמך לימודי תואר שני (M.A.) בניהול משאבי טבע וסביבה, מטעם אוניברסיטת חיפה, לימודים שכללו התמחות בניהול מדיניות אנרגיה.
תחומי התמחות: השפעה על הסביבה, אקולוגיה, תכניות סביבתיות, יועץ איכות הסביבה.
קרא עוד צמצם

רח' תקוע 2 ירושלים

ביקורות על סביבות - יועץ סביבתי

עדיין לא התקבלו ביקורות על סביבות - יועץ סביבתי כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום יועצי איכות הסביבה

האם יש תקנות (בחוק של מדינת ישראל ) הנוגעות לסוג החומרים ממנו בונים את הבית ? והאם אתם באופן אישי חושבים שהתקנות הללו הותקנו בשביל בריאות ציבור ?

שלום רב

אכן יש במדינת ישראל תקנות ברורות לסוג החומרים איתן ניתן לעבוד, תקנות אלו הן חלק מתקנות התכנון והבנייה. התקנות נועדו גם לשמור על בריאות הציבור אך גם בשביל לשמור על בטיחות המבנה והסביבה.

קרא עוד

האם יש צורך לבצע בדיקת קרקע לפני שמקימים עליה מבנה?

בהחלט. אומנם לא מדובר בעניין שהוא חובה על פי חוק, אך הדבר מומלץ מאוד. כאן אסור להסתמך על תוכניות ישנות או המלצות אדריכלים לא לעשות כך.
לא פעם אנשים מגלים שהקרקע עליה הם מבקשים לבנות, לא כשירה לכך או שיש צורך לבצע שינויים מסוימים בבנייה בגלל הרכבה. לכן מומלץ לא לחסוך בכך (עלות בדיקת קרקע היא קרוב ל1000 דולר), ולבצע אותה לפני שמתחילים את הבנייה.

קרא עוד

החלטתי להפוך את הבית שלי ל"ירוק", מה עלי לעשות בהתאם לעובדה שמדובר בדירה ישנה ולא חדשה?

נכון שהדבר תלוי לא מעט באופי הדירה, גודלה, החזיות אליהן היא פונה ועוד, ובכל זאת יש מספר דברים שניתן לעשות מיידית.

ראשית, לשנות את הנורות שיש בה לנורות חסכוניות (פלורסנטים).

שנית, להתקין בה פחים למיחזור.

שלוש, לצבוע את הבתים בצבעים ידידותיים לסביבה.

ארבע, להתקין קולט שמש סולרי בגג.

חמש, התקנת חלונות גדולים שמאפשרים זרימת אוויר שמונעת את הצורך בשימוש במזגן , שש, שימוש בצמחייה שתיצור צל.

קרא עוד

ברצוני להקים מערכת מים אפורים (מים ממוחזרים) , מה החוק בישראל, אומר לגבי זה?

לצערנו, אומנם יש מספר הצעות חוק בנושא, אך עדיין אף חוק לא התקבל. לכן כיום כדי להפעיל מערכת מים אפורים, יש צורך לקבל אישור מיוחד ממשרד הבריאות. ללא האישור, לא ניתן להפעיל מערכת כזו. חשוב לציין, שלא מעט גורמים כן מפעילים מערכות כאלו באופן פיראטי ולא חוקי.
כמו כו, במשרד להגנת הסביבה, החלו בתהליך של אישור הקמת מערכות כאלו.

קרא עוד