מי אנחנו

משרד אדריכל ומהנדס אייכבאום בהרצליה תיכנן ופיקח על מאות פרוייקטים מאז 1986. אדריכל יקי אייכבאום, הצטרף לאביו, מהנדס (קונסטרוקטור) צבי אייכבאום מהרצליה ויחד הם מתכננים פרוייקטים מהשלב הראשוני של ייעוץ בבחירת מגרש, בדיקת זכויות בניה, דרך תכנון אדריכלי, תכנון הנדסי, סכמה סטטית וחתימת מהנדס בהיתר ועד לתכניות ביצוע ופיקוח בניה. מהנדס צביקה אייכבאום, מהנדס וותיק, מרצה בטכניון, תכנן ופיקח על ביצוען של אלפי עבודות בניה במשך 35 שנים. אדריכל יקי אייכבאום, יזם טכנולוגי ובוגר ארכיטקטורה בטכניון, מפקח בניה ומוביל קו אידיאולוגי חדש במקצוע, שמחזיר למשתמש ומזמין הבית את השליטה על תהליך הבניה. * דגש על פרקטיקה, תכנון אקלימי נכון, נוחות במגורים לטווח ארוך ופתרונות יצירתיים לחיסכון בעלויות בניה ותחזוקה. עבודה משותפת עם הלקוח לכל אורך הדרך כולל הדמיות מהפגישה הראשונה * טיפול בכל ענייני הביורוקרטיה של ההגשה, ייעוץ בבחירת קבלן וליווי צמוד על לאיכלוס. * כי בית זו בסך הכל קופסא שגרים בה.. ואנחנו נתאים את הקופסה המדוייקת למשפחה שלכם.
קרא עוד צמצם

דוד המלך 1 הרצליה

ביקורות על אייכבאום אדריכלות והנדסת מבנים

עדיין לא התקבלו ביקורות על אייכבאום אדריכלות והנדסת מבנים כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

כמה יעלה לי תכנון בית פרטי על ידי אדריכל?

כמובן שהמחיר משתנה לפי הקף העבודה. תכנון בית פרטי רגיל בגובה שתים וחצי קומות, כולל חצר בשטח רבע דונם, יעלה החל מ35000-40000 שקלים. מבנים נוספים כגון חצר מעוצבת, ברכה, גג שטוח וכו' בתוספת תשלום.

קרא עוד

רציתי לדעת מה ההבדל בין אזור מגורים א לאזור מגורים ב וכיצד עושים את החישוב בשביל להגדיר זאת בתוכנית תבע?

שלום רב

אזור מגורים א מוגדר כאזור של וילות ובנייה נמוכה , ואזור מגורים ב מוגדר כאזור של בנייני רבי קומות.
בעיקרון החישוב מתבצע על פי תוכניות מקומיות, על פי אזור המגורים והצפיפות בו. הרעיון הוא, שכל עיר מחולקת לאזורים ועל פי האזורים היא יכולה לקבוע את מדרג הארנונה בעיר.

לייעוץ אדריכלי נוסף, היכנסו למאגר האדריכלים שלנו

קרא עוד

שלום, אני מתכנן לבנות בית במושב על שטח חקלאי של המנהל, כיום יש בית ישן שיש לי 2 אפשרויות: 1. להרוס אותו ולבנות בית חדש. 2. לשנות את הבית הקיים. ברור שהתהליך של קבלת האישורים בתוספת הוא קצר ופשוט יותר מהריסה ובניה חדשה. ממה ששמעתי מספיק שאני אשאיר רק קיר אחד מהבית הקיים וזה עדיין יישאר תחת הגדרה של תוספת/הרחבה ולא הריסה ובנייה מחדש. אני מנסה לברר האם זה נכון ומה המינימום שצריך להשאיר מהבית הישן אם יש מינימום בכלל?

הכי נכון לפנות אל הרשות המקומית ולברר מאחר ובדרך כלל תוספת לבית קיים "קלה" יותר ברשויות (תלוי באופי התוספת כמובן אם מדובר על הכפלת הבית אז לא) אבל מסובכת יותר מבחינת ביצוע ויש לחבר מבנה ישן למבנה חדש שאלו שני מבנים ש"עובדים" בקצב אחר
 
המקרה שנידון כאן,הוא שונה מאחר ויש צורך להראות כיצד התוספת מתחברת לבית הקיים, ולכן זה דורש בדיקה מה הרשות המקומית דורשת. 

 

קרא עוד

האם אדריכל צריך לשאת רישיון או שמספיק שהוא ילמד את התחום ויקבל בו תואר?

לפי תקנות המהנדסים והאדריכלים, אדריכל חייב לשאת רישיון והוא יכול לקבל אותו רק אחרי שהוא עובר תקופת הכשרה אצל אדריכל מוסמך (מי שיש לו רישיון יותר מחמש שנים). תקופת ההכשרה נמשכת שלוש שנים, במהלכה הוא ינהל פרויקטים תחת פיקוח של האדריכל המוסמך. לאחר מכן הוא יצטרך לעבור בחינות רישוי. רק אם עבר את בחינות הרישוי הוא יקבל את הרישיון.

קרא עוד

כמה עולה תכנון בית פרטי (שום דבר מיוחד מידי) על ידי אדריכל?

העלות תלויה מאוד בזהות האדריכל כמובן. המחירים הנמוכים יותר שהצלחנו למצא עמדו בסביבות ה-5000$, כולל תוכנית מפורטת (וכן הגשת גרמושקה לוועדה המקומית לתכנון ובניה) ואישור של מהנדס בניין.

בפועל היום המחירים הממוצעים גבוהים יותר, עד לכ-10 אלף דולר, משהו בסביבות העשרה אחוז מעלויות הבניה (לא כולל עלות הקרקע). כמובן שאדריכלים בעלי שם גובים פי 2-5 מהמחיר הזה, אבל בעוד שלא תמיד כדאי להשקיע המון בעיצוב האדריכלי, חיסכון יתר (על ידי פניה לאדריכל שגובה סכום נמוך מאוד, ולכן חזקה עליו שיסתמך על תוכניות שבלוניות ועלול אף "לפספס" פרטים חיוניים) יעלה לכם ממש ביוקר (החל מעיכובים באישור הוועדות השונות וכלה בטעויות בניה, עיכובים בביצוע וצורך בתיקונים בעתיד).

קרא עוד