מי אנחנו

העמק 21 גבעת אלה

ביקורות על לוין חוה

עדיין לא התקבלו ביקורות על לוין חוה כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

החלטתי להוסיף ממ"ד בבית, מה התקן לכך?

לפי תקנות הג"א, ממ"ד חייב לכלול שטח מינימלי של 5 מ"ר, רוחב מינימלי של 1.6 מ"ר, גובה 2.8 מ"ר, נפח 12.5 מ"ק, חלון 1.2 מ,ר, דלת 60-80 ס"מ על 200 ס"מ, צינור אוויר בגובה של 1.90 מטר, נקודת טלפון, תאורת חירום, תקע לאנטנת טלוויזיה ורדיו.
כיום חייבת בנייה של ממ"ד בכל בית חדש.

קרא עוד

מה העלות של יעוץ אדריכלי לסגירת מרפסת?

בדרך כלל יעוץ אדריכלי במקרה כזה יעלה בין 500-1300 דולר. היעוץ כולל פגישת היכרות והכנת תוכניות עבודה מפורטות, כולל תוכנית בניה (אחד לחמישים) ותוכנית להגשה לוועדה המחוזית (אחד למאה). ברוב המקרים אדריכלים מציעים מפגש יעוץ במחיר נמוך בהרבה (100-200 דולר, לעיתים אפילו בחינם וללא התחייבות).

קרא עוד

שלום, אני מתכנן לבנות בית במושב על שטח חקלאי של המנהל, כיום יש בית ישן שיש לי 2 אפשרויות: 1. להרוס אותו ולבנות בית חדש. 2. לשנות את הבית הקיים. ברור שהתהליך של קבלת האישורים בתוספת הוא קצר ופשוט יותר מהריסה ובניה חדשה. ממה ששמעתי מספיק שאני אשאיר רק קיר אחד מהבית הקיים וזה עדיין יישאר תחת הגדרה של תוספת/הרחבה ולא הריסה ובנייה מחדש. אני מנסה לברר האם זה נכון ומה המינימום שצריך להשאיר מהבית הישן אם יש מינימום בכלל?

הכי נכון לפנות אל הרשות המקומית ולברר מאחר ובדרך כלל תוספת לבית קיים "קלה" יותר ברשויות (תלוי באופי התוספת כמובן אם מדובר על הכפלת הבית אז לא) אבל מסובכת יותר מבחינת ביצוע ויש לחבר מבנה ישן למבנה חדש שאלו שני מבנים ש"עובדים" בקצב אחר
 
המקרה שנידון כאן,הוא שונה מאחר ויש צורך להראות כיצד התוספת מתחברת לבית הקיים, ולכן זה דורש בדיקה מה הרשות המקומית דורשת. 

 

קרא עוד

אני רוצה לבנות מקלחת בחדר שינה הנה 1.40-1.40 מ"ר. הייתי מעוניין לדעת האם יכנסו שירותים, כיור ומקלחון?

שלום רב

ניתן להכניס שירותים, כיור ומקלחון אך זה יהיה צפוף מאוד ולא יהיה ניתן לעצב את המקלחת בצורה יפה ונוחה.

התשובה ניתנה על ידי רחל צירין, אדריכלות ועיצוב פנים, תל אביב , 052-8843346

קרא עוד

ברצוני לבנות בית חדש שיהיה "ירוק", כיצד יכול האדריכל לעזור לי בכך?

אחד השינויים וההתפתחויות הבולטות של בשנים האחרונות, בענף הבנייה, היא הבנייה הירוקה. יותר ויותר אנשים, עוברים לבנייה ירוקה, מתוך מטרה לחסוך באנרגיה, ולשמור על הסביבה. אדריכלים רבים, עברו מצורת הבנייה הישנה אל צורת בנייה "ירוקה". זה בא לידי ביטוי, כווני פתחים בצורה נכונה שעזור לבית להנאות מאוויר טבעי, בידוד מעטפת הבית בצורה נכונה, שימוש במערכות לייצור אנרגיה, שימוש במערכות לאנרגיה נקייה כמו דודי שמש, קולטי חשמל, תאורה סולרית. בנייה ירוקה, הינה גם שומרת על הסביבה, והינה גם חסכנית יותר.

קרא עוד