מי אנחנו

טרומפלדור 54 חיפה

ביקורות על צחי וזאנה

עדיין לא התקבלו ביקורות על צחי וזאנה כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

אני רוצה לבנות בבית שלי מרפסת, כיצד אדע האם אני יכול ומדוע יכולים למנוע זאת ממני?

לשאלה הראשונה, התשובה נמצאת במספר מקומות. את חוקי הבנייה ניתן למצוא הן ברשת, הן באיגוד הקבלנים והן כמו ברשות המקומית. לשאלה מדוע ניתן למנוע פתיחת מרפסת או כל דבר אחר, אזי שהתשובה מתחלקת לשניים. ראשית, המדינה לא רוצה שכל אחד יבנה בצורה חופשית וייצור אי סדר, שנית, בנייה שכזו יכולה לפגוע בזכויות השכנים, ולכן לא כל אחד יכול לפתוח מרפסת או לבנות על גג הבית בצורה חופשית.

קרא עוד

שלום רב, עליי להראות בגרמושקה מיקום של 2 חניות. החלקה שלי צרה וארוכה וקו החזית הוא בחלק הארוך והצר. האם אני יכולה לשרטט חניות במקביל למדרכה ולא בתשעים מעלות ובצמוד זו לזו. כלומר שטח של 10 מ' * 2.5?

מאחר וחניות אמורות להיות בתוך השטח הפרטי ולא על המדרכה, שמהווה שטח פרטי, עלייך לברר (או לבקש מהאדריכל שיעשה זאת בשבילך)  ברשות המקומיתהאם יש אפשרות כזו ומה הם בכלל, הדרישות שלה לכך.

התשובה ניתנה על ידי רחל צירין, אדריכלות ועיצוב פנים, תל אביב , 052-8843346

 

קרא עוד

רציתי לדעת כמה עולה תכנון שיפוץ מקיף לדירת 4 חדרים (סגירת מרפסות ושינוי חלל פנימי) והאם זה כרוך בקבלת היתר מהעירייה?

שלום רב

שאלתך מעט בעייתית שכן כל אדריכל לוקח סכום אחר ולכן אי אפשר לומר כמה זה יעלה לך. מה שכן זה אכן דורש היתר מהעירייה.

בהצלחה

קרא עוד

ברצוני לבנות בית חדש שיהיה "ירוק", כיצד יכול האדריכל לעזור לי בכך?

אחד השינויים וההתפתחויות הבולטות של בשנים האחרונות, בענף הבנייה, היא הבנייה הירוקה. יותר ויותר אנשים, עוברים לבנייה ירוקה, מתוך מטרה לחסוך באנרגיה, ולשמור על הסביבה. אדריכלים רבים, עברו מצורת הבנייה הישנה אל צורת בנייה "ירוקה". זה בא לידי ביטוי, כווני פתחים בצורה נכונה שעזור לבית להנאות מאוויר טבעי, בידוד מעטפת הבית בצורה נכונה, שימוש במערכות לייצור אנרגיה, שימוש במערכות לאנרגיה נקייה כמו דודי שמש, קולטי חשמל, תאורה סולרית. בנייה ירוקה, הינה גם שומרת על הסביבה, והינה גם חסכנית יותר.

קרא עוד

ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

קרא עוד