מי אנחנו

חלמיש 3 הוד השרון

ביקורות על א. דנון - אדריכל

עדיין לא התקבלו ביקורות על א. דנון - אדריכל כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

כיצד באה לידי ביטוי אדריכלות פוסט מודרנית?

אדריכלות פוסט מודרנית היא חלק מתופעה רחבה של פוסט מודרניסטיות, כפי שהחלה להתבטא בעולם בשנות השישים של המאה ה20. אדריכלות זו באה לידי ביטוי תופעה באמצעות בנייה שמייצגת שפע ודימויים של שפע, סמלים מערביים, עונה לצרכים של המקום גם על חשבון הצורה של המבנה. אדריכלות פוסט מודרניסטית גם לוקחת בחשבון שימוש בחומרים שונים שלא בהכרח קשורים בצורה ישירה לאדריכלות הקלאסית.

קרא עוד

קיימת אצלי חריגה בבנייה ולצורך חידוש החוזה במינהל מקרקעי ישראל הם ביקשו ממני להכין גרמושקה (תוכנית בניין) ולהגיש בקשה להיתר על היחידה השנייה. רציתי לדעת לאיזה סוג של אדריכל (המתמחה בנושאים כאלו) אני צריך לפנות וכמה יכול לעלות הכנת גרמושקה לבניין קיים?

עלות הכנת תוכנית בניין, תלויה בגודל השטח של המבנה וכן באופי העבודה (האם יש צורך שהאדריכל יעבוד מול רשות מקרקעי ישראל או מול רשויות נוספות) בעיקרון המחיר מתחיל לרוב ב2000 שקל. אך יש לקחת בחשבון שאדריכלים מנוסים יכולים לדרוש אף יותר.

קרא עוד

מה העלות של יעוץ אדריכלי לסגירת מרפסת?

בדרך כלל יעוץ אדריכלי במקרה כזה יעלה בין 500-1300 דולר. היעוץ כולל פגישת היכרות והכנת תוכניות עבודה מפורטות, כולל תוכנית בניה (אחד לחמישים) ותוכנית להגשה לוועדה המחוזית (אחד למאה). ברוב המקרים אדריכלים מציעים מפגש יעוץ במחיר נמוך בהרבה (100-200 דולר, לעיתים אפילו בחינם וללא התחייבות).

קרא עוד

כמה זמן לוקח להרכיב תוכנית אדריכלית לשינוי מפרט פנימי של חנות?

זמן העבודה תלוי בהיקף העבודה. אם מדובר באמת בשינוי מפרט פנימי בלבד, היינו שינוי עיצוב פנים ומקסימום עבודות מודיפיקציה קלות בפנים (שינוי קירות וכד'), זמן העבודה הצפוי עבור האדריכל קצר יחסית, שבוע-שבועיים בדרך כלל.

באם מדובר בעבודות מסובכות יותר, כמו הוספת קומה, שינוי מפרט חיצוני כמו חלונות וכו' (דורש הכנת תוכנית נוספת להגשה לאישור) וכד', צפו לחודש-חודשיים. ניתן כמובן לקצר תהליכים בתוספת תשלום.

קרא עוד

ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

קרא עוד