מי אנחנו

ספיר יוסף 12 רמת גן

ביקורות על שפייזמן אבי

עדיין לא התקבלו ביקורות על שפייזמן אבי כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

השאלה היא: כמה זמן אחריות היא של הקבלן על צנרת ראשית של בניין משותף? כלומר, הפיצוץ מים אירע בצינור המזין את הבניין כולו.

שלום רב

בד"כ אחריות היא לשנה אך יש לבדוק את העניין ע"פ חוק וגם מי גרם לנזק. אם זו דירה בבניין חדש בד"כ , מצורפת חוברת מפרט טכני של כל החומרים וגם הצנרת כולל כמה אחריות יש.
 
בכל מקרה יש להתקשר לקבלן ולדרוש את התיקון.

התשובה ניתנה על ידי הגר פאר, בעלת סטודיו לאדריכלות ועיצוב, מושב גאולים, 050-3451321, 077-3451321

קרא עוד

מה זה באוהאוס?

באוהאוס היא שיטת עיצוב גרמנית, של עיצוב בתים ישרים, תכליתיים, ופשוטים. השיטה נקראת על שמו של הבית הספר בו הוא הומצא. שיטה זו שלטה באדריכלות העולמית באמצע המאה העשרים, בישראל שיטה זו היתה פופולארית מאוד בתקופת היישוב. ב2003 הכיר ארגון אונסק"ו בעיר הלבנה בת"א כאזור שימור, בגלל מבנים רבים בסגנון זה שנמצאים בה.

קרא עוד

שלום , רציתי לדעת כמה זמן לוקח להכין תוכנית אדריכלות לבית חדש בגוש של 165 מ"ר ?

הדבר תלוי, אם יש תוכנית מגירה או לא. בממוצע תכנון אדריכלי לוקח מספר שבועות, בהתאם ללוח הזמנים של האדריכל ולמה שהלקוח רוצה.

קרא עוד

החלטתי לבנות בית בשכונה מסוימת, האם עלי להתייחס למבנה הבתים שסביבי, או שבאפשרותי לבנות בכל צורה שהיא?

הדבר תלוי בהחלטות ועדת התכנון העירונית. ישנם מקומות בהם העירייה מחייבת לבנות באותו צורה (למשל, כאשר מדובר באזור של בתים צמודי קרקע, לא יתאפשר לבנות בניין רב קומות), ולעיתים העירייה מאפשרת שילובים או שפשוט אין שום החלטה ולכן בעל המגרש יכול לעשות כרצונו. לרוב הנטייה היא לאפשר בנייה שתשתלב בשכונה ולא תפר את האיזון שבה.

קרא עוד

ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

קרא עוד