מי אנחנו

הכרמים 2 נס ציונה

ביקורות על צרפתי רונית - רישוי עסקים

עדיין לא התקבלו ביקורות על צרפתי רונית - רישוי עסקים כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

כיצד בוחרים מי יתכנן ויעצב בניינים ציבוריים והאם לציבור יש השפעה על ההחלטה?

בחירת אדריכל ומעצב פנים לתיכון בניין ציבורי, נעשה באמצעות מכרז. הממשלה, הרשות האחראית או העיירה המקומית, מפרסמים מכרז בו נכתב מה בדיוק הם רוצים ולמה הם מצפים. אז ניגשים האדריכלים שמעוניינים בביצוע העבודה, מציעים הצעה, בה נאמר מה הם מציעים לבנות, כיצד ואת עלויות העבודה. כאשר ההצעה מתקבלת, ניתנת זכות ערעור למפסידים במכרז במידה ונראה להם שהמכרז לא היה חוקי מסיבות שונות. בנוסף, יכול הציבור להגיש ערעור במידה והוא חש שההצעה שהתקבלה יכולה לפגוע בו. ישנם מקרים, בהם הציבור הוא זה שמכריע איזו הצעה תתקבל, באמצעות משאל או סקר.

קרא עוד

האם אדריכל צריך לשאת רישיון או שמספיק שהוא ילמד את התחום ויקבל בו תואר?

לפי תקנות המהנדסים והאדריכלים, אדריכל חייב לשאת רישיון והוא יכול לקבל אותו רק אחרי שהוא עובר תקופת הכשרה אצל אדריכל מוסמך (מי שיש לו רישיון יותר מחמש שנים). תקופת ההכשרה נמשכת שלוש שנים, במהלכה הוא ינהל פרויקטים תחת פיקוח של האדריכל המוסמך. לאחר מכן הוא יצטרך לעבור בחינות רישוי. רק אם עבר את בחינות הרישוי הוא יקבל את הרישיון.

קרא עוד

שלום, אני מעונינת לשפץ את הבית , מעין "מתיחת פנים" . האם לפנות למעצב או אדריכל. ואם כדאי להקשר עם מעצב שעובד יחד עם קבלן?

בשביל  לקבל תוצאה טובה ויפה כדאי מאוד לפנות לאדריכל שהוא גם מעצב פנים ובד"כ לאדריכל יש קבלנים ובעלי מקצוע

התשובה ניתנה על ידי הגר פאר, בעלת סטודיו לאדריכלות ועיצוב, מושב גאולים, 050-3451321, 077-3451321

קרא עוד

ברצוני לבנות בית חדש שיהיה "ירוק", כיצד יכול האדריכל לעזור לי בכך?

אחד השינויים וההתפתחויות הבולטות של בשנים האחרונות, בענף הבנייה, היא הבנייה הירוקה. יותר ויותר אנשים, עוברים לבנייה ירוקה, מתוך מטרה לחסוך באנרגיה, ולשמור על הסביבה. אדריכלים רבים, עברו מצורת הבנייה הישנה אל צורת בנייה "ירוקה". זה בא לידי ביטוי, כווני פתחים בצורה נכונה שעזור לבית להנאות מאוויר טבעי, בידוד מעטפת הבית בצורה נכונה, שימוש במערכות לייצור אנרגיה, שימוש במערכות לאנרגיה נקייה כמו דודי שמש, קולטי חשמל, תאורה סולרית. בנייה ירוקה, הינה גם שומרת על הסביבה, והינה גם חסכנית יותר.

קרא עוד

ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

קרא עוד