מי אנחנו

גרושקביץ 20 קרית מוצקין

ביקורות על בר-און ד"ר דוד

עדיין לא התקבלו ביקורות על בר-און ד"ר דוד כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

רציתי לדעת כמה עולה תכנון שיפוץ מקיף לדירת 4 חדרים (סגירת מרפסות ושינוי חלל פנימי) והאם זה כרוך בקבלת היתר מהעירייה?

שלום רב

שאלתך מעט בעייתית שכן כל אדריכל לוקח סכום אחר ולכן אי אפשר לומר כמה זה יעלה לך. מה שכן זה אכן דורש היתר מהעירייה.

בהצלחה

קרא עוד

כיצד מומלץ לעצב מטבח קטן?

שלום רב

אנחנו ממליצים לקרוא את המאמר אודות עיצוב מטבח שנמצא באתר וכן להתייעץ עם אחד האדריכלים שלנו באתר, בעזרת מילוי הטופס שממוקם בעמודים השונים באתר.

בהצלחה

קרא עוד

שלום, אני מתכנן לבנות בית במושב על שטח חקלאי של המנהל, כיום יש בית ישן שיש לי 2 אפשרויות: 1. להרוס אותו ולבנות בית חדש. 2. לשנות את הבית הקיים. ברור שהתהליך של קבלת האישורים בתוספת הוא קצר ופשוט יותר מהריסה ובניה חדשה. ממה ששמעתי מספיק שאני אשאיר רק קיר אחד מהבית הקיים וזה עדיין יישאר תחת הגדרה של תוספת/הרחבה ולא הריסה ובנייה מחדש. אני מנסה לברר האם זה נכון ומה המינימום שצריך להשאיר מהבית הישן אם יש מינימום בכלל?

הכי נכון לפנות אל הרשות המקומית ולברר מאחר ובדרך כלל תוספת לבית קיים "קלה" יותר ברשויות (תלוי באופי התוספת כמובן אם מדובר על הכפלת הבית אז לא) אבל מסובכת יותר מבחינת ביצוע ויש לחבר מבנה ישן למבנה חדש שאלו שני מבנים ש"עובדים" בקצב אחר
 
המקרה שנידון כאן,הוא שונה מאחר ויש צורך להראות כיצד התוספת מתחברת לבית הקיים, ולכן זה דורש בדיקה מה הרשות המקומית דורשת. 

 

קרא עוד

קיימת אצלי חריגה בבנייה ולצורך חידוש החוזה במינהל מקרקעי ישראל הם ביקשו ממני להכין גרמושקה (תוכנית בניין) ולהגיש בקשה להיתר על היחידה השנייה. רציתי לדעת לאיזה סוג של אדריכל (המתמחה בנושאים כאלו) אני צריך לפנות וכמה יכול לעלות הכנת גרמושקה לבניין קיים?

עלות הכנת תוכנית בניין, תלויה בגודל השטח של המבנה וכן באופי העבודה (האם יש צורך שהאדריכל יעבוד מול רשות מקרקעי ישראל או מול רשויות נוספות) בעיקרון המחיר מתחיל לרוב ב2000 שקל. אך יש לקחת בחשבון שאדריכלים מנוסים יכולים לדרוש אף יותר.

קרא עוד

ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

קרא עוד