מי אנחנו

אלונים 73 קרית טבעון

ביקורות על לוי ס. דוד

עדיין לא התקבלו ביקורות על לוי ס. דוד כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

קיימת אצלי חריגה בבנייה ולצורך חידוש החוזה במינהל מקרקעי ישראל הם ביקשו ממני להכין גרמושקה (תוכנית בניין) ולהגיש בקשה להיתר על היחידה השנייה. רציתי לדעת לאיזה סוג של אדריכל (המתמחה בנושאים כאלו) אני צריך לפנות וכמה יכול לעלות הכנת גרמושקה לבניין קיים?

עלות הכנת תוכנית בניין, תלויה בגודל השטח של המבנה וכן באופי העבודה (האם יש צורך שהאדריכל יעבוד מול רשות מקרקעי ישראל או מול רשויות נוספות) בעיקרון המחיר מתחיל לרוב ב2000 שקל. אך יש לקחת בחשבון שאדריכלים מנוסים יכולים לדרוש אף יותר.

קרא עוד

האם אדריכל צריך לשאת רישיון או שמספיק שהוא ילמד את התחום ויקבל בו תואר?

לפי תקנות המהנדסים והאדריכלים, אדריכל חייב לשאת רישיון והוא יכול לקבל אותו רק אחרי שהוא עובר תקופת הכשרה אצל אדריכל מוסמך (מי שיש לו רישיון יותר מחמש שנים). תקופת ההכשרה נמשכת שלוש שנים, במהלכה הוא ינהל פרויקטים תחת פיקוח של האדריכל המוסמך. לאחר מכן הוא יצטרך לעבור בחינות רישוי. רק אם עבר את בחינות הרישוי הוא יקבל את הרישיון.

קרא עוד

אני מעונין להרחיב את המטבח וכו' לכיון החצר, איזה אדריכל עלי לחפש כדי שייתן לי את הניצול המירבי של השטח? וכיצד אדע שהגעתי לבעל מקצוע אמיתי?

1. במידה וההרחבה של המטבח היא לתוך אזור מקורה בחצר (כלומר אזור הכלול בשטח העיקרי של הבית) אזי תהליך השינוי יהיה קצר ופשוט יחסית: יש לפנות למעצב פנים שיכין אופציות שונות להרחבה ואופציות שונות למטבח החדש . באופציות השונות צריך לבדוק כמה דברים : אפשריות שונות להרחבה, אפשריות שונות לתכנון המטבח, בדיקת התייחסות המטבח לחלל הנתון בתוך הבית ובחצר, עלות משוערת וכו'...

2. במידה וההרחבה של המטבח לחצר מוסיפה שטח עיקרי לבית, אז ע"פ חוק יש לבקש בקשה להיתר בניה. לכן השלב הראשון יהיה בדיקת אפשרות ההרחבה ע"פ החוק במידה ואחוזי הבניה מאפשרים זאת, צריך לערוך גרמושקה (בקשה להיתר).

את הגרמושקה צריך לערוך אדריכל או הנדסאי אדריכלות. שאר השלבים זהים במפורט מעל "וכיצד אדע שהגעתי לבעל מקצוע אמיתי" – זו שאלת השאלות 1. התשובה המידית היא לעשות איזה מחקר בסיסי (לקוחות לשעבר, עבודות קודמות, כמה שנים ניסיון, הכשרות וכו...), זה יכול לתת לך קנה מידה 2. אבל האמת היא שיש הרבה שרלטנים בחוץ וכמו בכול בעל מקצועות: רופא, עו"ד, רואה חשבון, סוכן ביטוח, פסיכולוג, מוסכניק, קבלן או נציג שירות, אתה לא באמת יכול לדעת ואתה חייב לסמוך. אתה חייב לפרגן ואתה חייב להאמין. התשובה ניתנה על ידי אשר אלבז, אדריכל ומעצב פנים.

קרא עוד

ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

קרא עוד