מי אנחנו

לילינבלום 81 קרית אתא

ביקורות על רונן הנדסאי אדריכלות

עדיין לא התקבלו ביקורות על רונן הנדסאי אדריכלות כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

שלום רב, עליי להראות בגרמושקה מיקום של 2 חניות. החלקה שלי צרה וארוכה וקו החזית הוא בחלק הארוך והצר. האם אני יכולה לשרטט חניות במקביל למדרכה ולא בתשעים מעלות ובצמוד זו לזו. כלומר שטח של 10 מ' * 2.5?

מאחר וחניות אמורות להיות בתוך השטח הפרטי ולא על המדרכה, שמהווה שטח פרטי, עלייך לברר (או לבקש מהאדריכל שיעשה זאת בשבילך)  ברשות המקומיתהאם יש אפשרות כזו ומה הם בכלל, הדרישות שלה לכך.

התשובה ניתנה על ידי רחל צירין, אדריכלות ועיצוב פנים, תל אביב , 052-8843346

 

קרא עוד

ברצוני לבנות בית חדש שיהיה "ירוק", כיצד יכול האדריכל לעזור לי בכך?

אחד השינויים וההתפתחויות הבולטות של בשנים האחרונות, בענף הבנייה, היא הבנייה הירוקה. יותר ויותר אנשים, עוברים לבנייה ירוקה, מתוך מטרה לחסוך באנרגיה, ולשמור על הסביבה. אדריכלים רבים, עברו מצורת הבנייה הישנה אל צורת בנייה "ירוקה". זה בא לידי ביטוי, כווני פתחים בצורה נכונה שעזור לבית להנאות מאוויר טבעי, בידוד מעטפת הבית בצורה נכונה, שימוש במערכות לייצור אנרגיה, שימוש במערכות לאנרגיה נקייה כמו דודי שמש, קולטי חשמל, תאורה סולרית. בנייה ירוקה, הינה גם שומרת על הסביבה, והינה גם חסכנית יותר.

קרא עוד

אני מעונין להרחיב את המטבח וכו' לכיון החצר, איזה אדריכל עלי לחפש כדי שייתן לי את הניצול המירבי של השטח? וכיצד אדע שהגעתי לבעל מקצוע אמיתי?

1. במידה וההרחבה של המטבח היא לתוך אזור מקורה בחצר (כלומר אזור הכלול בשטח העיקרי של הבית) אזי תהליך השינוי יהיה קצר ופשוט יחסית: יש לפנות למעצב פנים שיכין אופציות שונות להרחבה ואופציות שונות למטבח החדש . באופציות השונות צריך לבדוק כמה דברים : אפשריות שונות להרחבה, אפשריות שונות לתכנון המטבח, בדיקת התייחסות המטבח לחלל הנתון בתוך הבית ובחצר, עלות משוערת וכו'...

2. במידה וההרחבה של המטבח לחצר מוסיפה שטח עיקרי לבית, אז ע"פ חוק יש לבקש בקשה להיתר בניה. לכן השלב הראשון יהיה בדיקת אפשרות ההרחבה ע"פ החוק במידה ואחוזי הבניה מאפשרים זאת, צריך לערוך גרמושקה (בקשה להיתר).

את הגרמושקה צריך לערוך אדריכל או הנדסאי אדריכלות. שאר השלבים זהים במפורט מעל "וכיצד אדע שהגעתי לבעל מקצוע אמיתי" – זו שאלת השאלות 1. התשובה המידית היא לעשות איזה מחקר בסיסי (לקוחות לשעבר, עבודות קודמות, כמה שנים ניסיון, הכשרות וכו...), זה יכול לתת לך קנה מידה 2. אבל האמת היא שיש הרבה שרלטנים בחוץ וכמו בכול בעל מקצועות: רופא, עו"ד, רואה חשבון, סוכן ביטוח, פסיכולוג, מוסכניק, קבלן או נציג שירות, אתה לא באמת יכול לדעת ואתה חייב לסמוך. אתה חייב לפרגן ואתה חייב להאמין. התשובה ניתנה על ידי אשר אלבז, אדריכל ומעצב פנים.

קרא עוד

ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

קרא עוד

אני מעוניינת להרחיב בית ישן ב60 מטר, האם יש אפשרות לבנות חדר מחוזק במקום ממד השכנים למטה לא עשו תוספת כך שאין לי בסיס לבניה. אני מדברת על החיסכון על מנת שלא אצטרך לבנות גם להם.

התשובה היא כן.  ממד אמור לרדת לקרקע ב-70 אחוז קירות ואם השכנים לא עשו הרחבה אין אפשרות לבנות בשבילם את הקירות.
ההמלצה שלי היא לחזק דווקא חדר קיים לפני תחילת ביצוע של הגשה של תוספת לעירייה על מנת שלא תהייה תלויה באישור הג"א לתוספת החדשה ואת התוספת החדשה להגיש כשחדר מחוזק (זה נקרא שיפור מיגון) קיים כבר בבית. 
אם זה לא מסתדר עם המצב של הבית,  כרגע אז כמובן שהחדר בהרחבה יוכל להיות חדר מחוזק
חדר מחוזק, לידע כללי, הכוונה הוא לחדר שיש לו תוספת בניה פנימית ורצפה של בטון (עושים יציקה ע"ג הרצפה)
אבל רק איש הג"א יכול לתת את הדרישה המדוייקת למקום  ובדרך כלל צריך גם מהנדס שיצהיר שאין אפשרות לרדת 70 אחוז מהקירות כלפי מטה. כמו כן צריך גם לראות גדלי חלונות ועוד נתונים כדי להחליט איזה חדר יחוזק.

התשובה ניתנה על ידי רחל צירין, אדריכלות ועיצוב פנים, תל אביב , 052-8843346

קרא עוד