מי אנחנו

החבצלת 7 קרית אונו

ביקורות על שי אירינה

עדיין לא התקבלו ביקורות על שי אירינה כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

מה העלות של יעוץ אדריכלי לסגירת מרפסת?

בדרך כלל יעוץ אדריכלי במקרה כזה יעלה בין 500-1300 דולר. היעוץ כולל פגישת היכרות והכנת תוכניות עבודה מפורטות, כולל תוכנית בניה (אחד לחמישים) ותוכנית להגשה לוועדה המחוזית (אחד למאה). ברוב המקרים אדריכלים מציעים מפגש יעוץ במחיר נמוך בהרבה (100-200 דולר, לעיתים אפילו בחינם וללא התחייבות).

קרא עוד

האם אדריכל צריך לשאת רישיון או שמספיק שהוא ילמד את התחום ויקבל בו תואר?

לפי תקנות המהנדסים והאדריכלים, אדריכל חייב לשאת רישיון והוא יכול לקבל אותו רק אחרי שהוא עובר תקופת הכשרה אצל אדריכל מוסמך (מי שיש לו רישיון יותר מחמש שנים). תקופת ההכשרה נמשכת שלוש שנים, במהלכה הוא ינהל פרויקטים תחת פיקוח של האדריכל המוסמך. לאחר מכן הוא יצטרך לעבור בחינות רישוי. רק אם עבר את בחינות הרישוי הוא יקבל את הרישיון.

קרא עוד

שלום,סיימתי לימודי אדריכלות ויש לי כמה הצעות שכמה מהן זה לחדש גרמושקות ישנות ,כמה אני אמור לקחת על כל אחת?

שלום רב

עלות חידוש גרמשוקה תלויה בגודל המבנה ובסוג העבודה. בדרך כלל דירה או בית פרטי החל מ-200 מ"ר עולה 2500-3000 שקל. במידה ויש צורך לפנות לרשויות, אז המחיר שאת יכולה לדרוש הוא גבוה יותר.

בהצלחה

קרא עוד

שלום רב, עליי להראות בגרמושקה מיקום של 2 חניות. החלקה שלי צרה וארוכה וקו החזית הוא בחלק הארוך והצר. האם אני יכולה לשרטט חניות במקביל למדרכה ולא בתשעים מעלות ובצמוד זו לזו. כלומר שטח של 10 מ' * 2.5?

מאחר וחניות אמורות להיות בתוך השטח הפרטי ולא על המדרכה, שמהווה שטח פרטי, עלייך לברר (או לבקש מהאדריכל שיעשה זאת בשבילך)  ברשות המקומיתהאם יש אפשרות כזו ומה הם בכלל, הדרישות שלה לכך.

התשובה ניתנה על ידי רחל צירין, אדריכלות ועיצוב פנים, תל אביב , 052-8843346

 

קרא עוד

ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

קרא עוד