מי אנחנו

העליה 3 פרדס חנה-כרכור

ביקורות על אדם מיכל

עדיין לא התקבלו ביקורות על אדם מיכל כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

אני בונה בית פרטי בימים אלו ורוצה להוסיף לו חנייה פרטית בלי לבזבז יותר מדי שטח עליו. מה המינימום של שטח חנייה פרטית על פי התקן?

על פי תקנות הבנייה, רוחב מינימיל של חנייה פרטית הוא 2.30 מ', רוחב ליד עמוד הוא 2.55 מ'  ובין שני עמודים הוא 2.8 מ'.
על פי התקנות, אורך חנייה מול קיר הוא 5 מ', בשטח חופשי הוא 4.75 מ', ומול אבן שפן הוא 4.25 מ'.


קרא עוד

שלום רב, עליי להראות בגרמושקה מיקום של 2 חניות. החלקה שלי צרה וארוכה וקו החזית הוא בחלק הארוך והצר. האם אני יכולה לשרטט חניות במקביל למדרכה ולא בתשעים מעלות ובצמוד זו לזו. כלומר שטח של 10 מ' * 2.5?

מאחר וחניות אמורות להיות בתוך השטח הפרטי ולא על המדרכה, שמהווה שטח פרטי, עלייך לברר (או לבקש מהאדריכל שיעשה זאת בשבילך)  ברשות המקומיתהאם יש אפשרות כזו ומה הם בכלל, הדרישות שלה לכך.

התשובה ניתנה על ידי רחל צירין, אדריכלות ועיצוב פנים, תל אביב , 052-8843346

 

קרא עוד

כמה זמן לוקח להרכיב תוכנית אדריכלית לשינוי מפרט פנימי של חנות?

זמן העבודה תלוי בהיקף העבודה. אם מדובר באמת בשינוי מפרט פנימי בלבד, היינו שינוי עיצוב פנים ומקסימום עבודות מודיפיקציה קלות בפנים (שינוי קירות וכד'), זמן העבודה הצפוי עבור האדריכל קצר יחסית, שבוע-שבועיים בדרך כלל.

באם מדובר בעבודות מסובכות יותר, כמו הוספת קומה, שינוי מפרט חיצוני כמו חלונות וכו' (דורש הכנת תוכנית נוספת להגשה לאישור) וכד', צפו לחודש-חודשיים. ניתן כמובן לקצר תהליכים בתוספת תשלום.

קרא עוד

רציתי לדעת כמה עולה תכנון שיפוץ מקיף לדירת 4 חדרים (סגירת מרפסות ושינוי חלל פנימי) והאם זה כרוך בקבלת היתר מהעירייה?

שלום רב

שאלתך מעט בעייתית שכן כל אדריכל לוקח סכום אחר ולכן אי אפשר לומר כמה זה יעלה לך. מה שכן זה אכן דורש היתר מהעירייה.

בהצלחה

קרא עוד

ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

קרא עוד