מי אנחנו

בבלי 9 תל אביב

ביקורות על שבזין דוד

עדיין לא התקבלו ביקורות על שבזין דוד כתוב אתה את הביקורת הראשונה!

בבקשה לבחור דרוג מ 1 עד 5

בתי עסק נוספים בתחום

שאלות ותשובות בתחום אדריכלים

אני בונה בית פרטי בימים אלו ורוצה להוסיף לו חנייה פרטית בלי לבזבז יותר מדי שטח עליו. מה המינימום של שטח חנייה פרטית על פי התקן?

על פי תקנות הבנייה, רוחב מינימיל של חנייה פרטית הוא 2.30 מ', רוחב ליד עמוד הוא 2.55 מ'  ובין שני עמודים הוא 2.8 מ'.
על פי התקנות, אורך חנייה מול קיר הוא 5 מ', בשטח חופשי הוא 4.75 מ', ומול אבן שפן הוא 4.25 מ'.


קרא עוד

אני מעונין להרחיב את המטבח וכו' לכיון החצר, איזה אדריכל עלי לחפש כדי שייתן לי את הניצול המירבי של השטח? וכיצד אדע שהגעתי לבעל מקצוע אמיתי?

1. במידה וההרחבה של המטבח היא לתוך אזור מקורה בחצר (כלומר אזור הכלול בשטח העיקרי של הבית) אזי תהליך השינוי יהיה קצר ופשוט יחסית: יש לפנות למעצב פנים שיכין אופציות שונות להרחבה ואופציות שונות למטבח החדש . באופציות השונות צריך לבדוק כמה דברים : אפשריות שונות להרחבה, אפשריות שונות לתכנון המטבח, בדיקת התייחסות המטבח לחלל הנתון בתוך הבית ובחצר, עלות משוערת וכו'...

2. במידה וההרחבה של המטבח לחצר מוסיפה שטח עיקרי לבית, אז ע"פ חוק יש לבקש בקשה להיתר בניה. לכן השלב הראשון יהיה בדיקת אפשרות ההרחבה ע"פ החוק במידה ואחוזי הבניה מאפשרים זאת, צריך לערוך גרמושקה (בקשה להיתר).

את הגרמושקה צריך לערוך אדריכל או הנדסאי אדריכלות. שאר השלבים זהים במפורט מעל "וכיצד אדע שהגעתי לבעל מקצוע אמיתי" – זו שאלת השאלות 1. התשובה המידית היא לעשות איזה מחקר בסיסי (לקוחות לשעבר, עבודות קודמות, כמה שנים ניסיון, הכשרות וכו...), זה יכול לתת לך קנה מידה 2. אבל האמת היא שיש הרבה שרלטנים בחוץ וכמו בכול בעל מקצועות: רופא, עו"ד, רואה חשבון, סוכן ביטוח, פסיכולוג, מוסכניק, קבלן או נציג שירות, אתה לא באמת יכול לדעת ואתה חייב לסמוך. אתה חייב לפרגן ואתה חייב להאמין. התשובה ניתנה על ידי אשר אלבז, אדריכל ומעצב פנים.

קרא עוד

כמה עולה תכנון בית פרטי (שום דבר מיוחד מידי) על ידי אדריכל?

העלות תלויה מאוד בזהות האדריכל כמובן. המחירים הנמוכים יותר שהצלחנו למצא עמדו בסביבות ה-5000$, כולל תוכנית מפורטת (וכן הגשת גרמושקה לוועדה המקומית לתכנון ובניה) ואישור של מהנדס בניין.

בפועל היום המחירים הממוצעים גבוהים יותר, עד לכ-10 אלף דולר, משהו בסביבות העשרה אחוז מעלויות הבניה (לא כולל עלות הקרקע). כמובן שאדריכלים בעלי שם גובים פי 2-5 מהמחיר הזה, אבל בעוד שלא תמיד כדאי להשקיע המון בעיצוב האדריכלי, חיסכון יתר (על ידי פניה לאדריכל שגובה סכום נמוך מאוד, ולכן חזקה עליו שיסתמך על תוכניות שבלוניות ועלול אף "לפספס" פרטים חיוניים) יעלה לכם ממש ביוקר (החל מעיכובים באישור הוועדות השונות וכלה בטעויות בניה, עיכובים בביצוע וצורך בתיקונים בעתיד).

קרא עוד

ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

קרא עוד

החלטתי לבנות בית בשכונה מסוימת, האם עלי להתייחס למבנה הבתים שסביבי, או שבאפשרותי לבנות בכל צורה שהיא?

הדבר תלוי בהחלטות ועדת התכנון העירונית. ישנם מקומות בהם העירייה מחייבת לבנות באותו צורה (למשל, כאשר מדובר באזור של בתים צמודי קרקע, לא יתאפשר לבנות בניין רב קומות), ולעיתים העירייה מאפשרת שילובים או שפשוט אין שום החלטה ולכן בעל המגרש יכול לעשות כרצונו. לרוב הנטייה היא לאפשר בנייה שתשתלב בשכונה ולא תפר את האיזון שבה.

קרא עוד